Barát Endre: Nehezen virrad (1948)


2.000 HUF 5.43 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 29.
Termékkód: 2864653
Megtekintések: 71
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Szeverin (43)   
Győr-Moson-Sopron megye

Válaszadás: 100%-ban6 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 23.
Regisztráció: 2019. október 06.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:közepes
Kötés típusa:félvászon

A regény egyetlen kiadása.
A védőborító szakadozott, sérült. Néhány lap foltos. Kiadó: Dante Könyvkiadó
Oldalszám: 183 oldal. Méret: 19 cm x 13 cm

"RÓZSI élni akar. Kora reggel kiáll a kapuba és vár. Az üres utcán fáradt hóhányók baktatnak. Álmos vicik nyitogatják a kapukat és kihordják a szemetet a járda szélére. Hideg decemberi reggel. Köd szállong a házak felett; éjszaka még lenn terjengett, közel az aszfalt színéhez, még itt osont a kapuk előtt, akár a kísértet. De nem félemlíthetett meg senkit. Inkább az emberek voltak azok, akik elűzték."

Egy tompult lelkű, elöregedett utcai nő hajnaltól hajnalig tartó kálváriáját festi meg Barát Endre új könyvében. A pesti éjszaka legsötétebb mélységeiben élők - tolvajok, koldusok, csapszéki lógósok, kitartott fiúk, züllött diplomások - az alvilág különös, fájdalmasan ember figurái jelennek meg az olvasó előtt. Bűneikben és gyötrődésükben felmagasztosulva élnek, égnek a különös történet sodrában. De a szerző megmutatja a város másik arcát is, a látszólagos rendezettségben, a viszonylagos kispolgári jólétben élő úgynevezett tisztességes emberek világát. Ennek a világnak neveltje, egy "jó családból való úrilány", megindul azon az úton, melynek éppen végére ér a regény másik főszereplője, a kitaszított perdita. Forró humanizmus, franciás könnyedség és szinte vérrel, verejtékkel írott realizmus keveredik Barát Endre új regényében, melyet írói öntudattal élete első "férfiművének" nevez.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás1070 HUF
Foxpost - csomagautomata1500 HUF

Mások ezeket keresték még