Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Oberfarank Ferenc - Rékai Jenő - Drágakövek


5.000 HUF 15.78 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. május 23.
Termékkód: 2974608
Megtekintések: 14
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Orka14 (358)   
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban, 5 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 10:00
Regisztráció: 2010. május 31.
Állapot:

Oberfrank Ferenc - Rékai Jenő:

Drágakövek


„A drágakövek világa az élettelen anyag költészete.” – olvashatjuk a műben. A drágakő legtöbbször ásvány: különösen szép ásvány. Szépsége minden korban megfogta, megbabonázta az embert. Hogy gyönyörködhessen benne, értékes fémbe foglalta, úgy hordta: nyakban, kézen, ruháján. Hatalmi jelvényeket, királyi koronát díszítenek, ékesítenek a legszebb kövek. S mennyi vér, izgalom, kaland jelzi egy-egy híresebb darab útját.
A megtalált kő a legtöbbször persze még nem viselhető – meg kell munkálni; vágni, formázni, csiszolni kell. Csodálatosan szép szakma jött létre e feladatok ellátására.
A „Drágakövek” első kiadása óta számos hallgató végzett sikeresen azokon a szakmai tanfolyamokon, amelyeken a könyv anyagát segédeszközként használták. Ez is indokolta az újabb kiadást. Tíz év alatt a drágakőtudományban, az iparban és a kereskedelemben is rengeteg változás történt: ezeknek is helyet kellett kapniuk az új kiadásban. Különösen a gyémántról szóló részt kellett alaposan átdolgozni, kiegészíteni. Helyet kapott számtalan új szintetikus kő, utánzat és fantáziacsiszolású kő ismertetése, át kellett dolgozni a drágakövek mérhető adatait közlő táblázatokat.
A mű kiváló szakkönyv, de nem csupán az. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a szépet: a szép ékszert, ékköveket, és többet akarnak tudni róla; az ásványok kedvelőinek: gyűjtőknek és érdeklődőknek is.


1984-es, második kiadás, 234 oldal

A könyv borítóján a celofán levegős.

Postázás számlával, a szerdai napon történik. 

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Postázás1245 HUF
MPL - házhozszállítás1245 HUF
MPL - csomagautomata700 HUF


Mások ezeket keresték