Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Csontos Gábor - Kishúgom, Nofretéte


Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. június 24.
Termékkód: 3031452
Megtekintések: 13
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

bazsi (75)    
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban, 5 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2020. július 04.
Regisztráció: 2010. november 28.

Csontos Gábor
Kishúgom, Nofretéte

Szépirodalmi
1971

Eladó a képeken látható állapotban lévő Csontos Gábor - Kishúgom, Nofretéte

Rövid leírás

Előző kötete, a Száraz úr megjelenésekor kritikusai a máig élő paraszti múlt, a paraszti élet mindennapi tragédiáinak ábrázolóját látták Csontos Gáborban. "Van valami fenségesen tragikus ebben az egész világban" - írta az egyik elismerő bírálat. Az elmúlt években Csontos világa kitágult. Új kötetét a témák és hangulatok sokfélesége jellemzi. Egyik novella külföldön játszódik, a másik Budapesten, a harmadik falun, a negyedik külvárosi lakótelepen, az ötödik egy főorvos belvárosi rendelőjében. Csontos Gábor izgalmas pontossággal eleveníti fel valamennyi helyszínt. S persze nemcsak a helyszín változik novelláról novellára. Az egyik elbeszélés értelmiségi társaság vitájára viszi el az olvasót. A másiknak a hőse egy munkásból lett vezérigazgató, aki önmaga számára is váratlanul ellátogat "szülőföldjére", a régi gyártelepre, és nem érti, miért nem találja helyét egykori környezetében, egykori ismerősei között. Másutt azt kutatja az író, mi áll két látszólag egymáshoz illő ember szerelmének útjában. Egy fájdalmasan szép elbeszélés viszont a háborúról szól, azoknak a haláláról, akiket a temető árkán túl földeltek el: dicstelen pusztulásuk éppoly megrendítő, mint a hősi harcban elesetteké.
Csontos Gábor igazi novellista. Egyetlen helyzetbe, párbeszédbe, egyetlen esemény rövid történetébe bele tudja sűríteni egy ember egész életét, az emberi sors szükségszerű változásait vagy jóvátehetetlen tévedéseit.


Más oldalakon is hirdetek, így megtisztelő ajánlatával és további kérdéseivel ne habozzon, kérem, forduljon hozzám bizalommal !

A postázás megbeszélés tárgyát képezi, személyes átvétel előre megbeszélt időpontban Pécs - Bóly - Mohács környékén oldható csak meg.

Kérem tekintse meg többi eladó termékemet is !

Köszönöm !

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal   PayPal

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételPécs
Postázás1700 HUF
Egyéb1200 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték