Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Kepes György: A látás nyelve


7.900 HUF 25.15 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. június 29.
Termékkód: 3039734
Megtekintések: 8
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

almaskerti (0)  
Pest megye

Pozitív értékelések: nincs értékelés
Utolsó belépés: Tegnap, 23:10
Regisztráció: 2020. május 16.
Stílus:kortárs
Téma:újkori művészet
Állapot:kopott
Kötés típusa:vászon

Kepes György: A látás nyelve

Fordító: Horváth Katalin

Borító tervezők: Bak Imre

Kiadó: Gondolat Kiadó  1979

ISBN: 9632806409

Kötés típusa: egészvászon, kiadói borítóban(borító sarka enyhén sérült)

Terjedelem: 253 oldal

Súly: 0.95kg

tartalom:

"Úgy látunk, ahogyan a festők, szobrászok, építészek, fényképészek és reklámgrafikusok tanítanak bennünket. A kép társadalmi jelentősége abban áll, hogy a látás új normáját közvetíti számunkra. Kepes Györgynek a kiváló magyar származású művészetteoretikusnak és festőművésznek a könyve 1977-ben jelent meg először Chicagóban. A szerző a Bauhausban dolgozott Moholy-Nagy munkatársaként, a fasizmus elől együtt menekültek Amerikába és Moholy-Nagy halála után ő lett az Amerikában újjászületett New-Bauhaus vezető teoretikusa. Műve, mely minden európai nyelven számos kiadást ért meg, mit sem veszített aktualitásából mind a mai napig; ma is a modern vizuális nyelv problémainak legizgalmasabb és leghasználhatóbb összefoglalását tartalmazó kézikönyv."

A festés, rajzolás, fotózás, filmezés, bármilyen vizuális művészet valóban a pontok, vonalak, foltok, görbék, egyenesek, színek, alakok egyszerű világának egyszerű törvényeinek megismerésével kezdődik: akár játszol, akár alkotsz, akár befogadsz – sőt valamikor ez a három titokzatosan egyszerre működik.(moly, tolgyfamajor )

Kepes György életműve méltán hívja fel a világ figyelmét: nem csak nagyformátumú festő, hanem meghatározó alakja a XX.-XXI. század új képalkotó törekvéseinek. Ránk hagyott életműve, művészete nagy kincs, amelynek horderejéhez a képzőművészetben csak az impresszionizmus vagy Picasso, a zenében Kodály és Bartók forradalmi ábrázolásmódja hasonlítható. A Kepes által kidolgozott képzőművészeti módszer, látásmód, olyan mint a szolfézs, kotta mely segít megérteni alkotóelemekre bontva a műalkotást. - 

"Azt látjuk, hogy a gombamód szaporodó művészeti mozgalmak többsége megfeledkezik a műalkotás elsődleges feladatáról, és ennek következtében a művészet világa szinte egy népszerűségi verseny színtere lett. Becsüsök és impresszáriók manipulálnak, akik a műalkotás lényegét illetően vakok. És hogy kiutat találjunk ebből a felemás helyzetből, vissza kell térnünk az alapokhoz. Ismét fel kell tenni önmagunknak az alapkérdéseket."

(Kepes)

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest XIII.
Postázás1630 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték