Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Benvenuto Cellini mester élete (1961) Molnár C. Pál festőművész grafikáival


4.000 HUF 13.73 USD

Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. július 30.
Termékkód: 3089877
Megtekintések: 18
Megfigyelők: 0
Eladó adatai
 

Lucifer54 (426)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 98.81%
Utolsó belépés: Tegnap, 21:06
Regisztráció: 2013. február 19.
Állapot:kiváló
Kötés típusa:vászon
Jellemző:illusztrált
Magyar/világirodalom:világirodalom

Benvenuto Cellini mester élete (1961) Molnár C. Pál színes illusztrációival

Kiadás éve:1961; Oldalszám:356 oldal Méret:24 cm x 18 cm                  Megjegyzés:II. kiadás. Kihajtható melléklettel. Színes illusztrációkat tartalmaz.

A tizenhatodik században élt Benvenuto Cellini nagyhírű önéletírását, méltán nevezik a "reneszánsz önéletrajzának" is. Nemcsak egy nyugtalan, energiákkal megáldott és megvert ötvösművész sorsfordulóinak, kalandjainak, szerelmeinek, alkotói terveinek és emberi természetrajzának foglalata ez a mű: egy izgalmas kor lüktet és lélegzik benne, a reneszánsz világa elevenedik meg előttünk, mozgalmas nagyvárosaival, veszedelmesen villogó tőreivel, kiszámíthatatlan szeszélyű egyházi és világi hatalmasaival, diadalmas vagy elbukó haladóival és halhatatlanjaival. 

Molnár C. Pál (1894-1981) a XIX. század képzőművészetének egyik legnépszerűbb alakja.  Leginkább a klasszikus hagyományokat tisztelte, de korának irányzatai sem hagyták hidegen, beleépítette azokat egyéni művészetébe, tudott élni a szecesszió, a szimbolizmus, a szürrealizmus s a nagybányai iskola hagyományaival, művészetét mind a mai napig tisztelik, szeretik és értik. Nemcsak itthon, Európában is nagy sikerei voltak.  Az illusztrációk szép példái a Gouache festészetnek, ami az akvarell és a tempera között áll. A módszer lényege, hogy a festék vízben oldódik, de sűrű fedőfestékként használják.  


Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest VII.
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték