Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Wieslaw Kielar: Az Auschwitzi halálgyár rémtettei 2002


3.000 HUF 9.70 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. október 18.
Termékkód: 3222874
Megtekintések: 5
Megfigyelők: 0
Eladó adatai
 

Anita123 (1)  
Zala megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:40
Regisztráció: 2020. augusztus 05.
Kijelentem, hogy a tétel ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából került feltöltésre és elhatárolódom minden olyan eszmétől, amelyeket ezen tétel képvisel.

A feltételt az eladó a termékfeltöltés során elfogadta.
Állapot:közepes
Kötés típusa:puha kötés

WIESLAW KIELAR - AZ AUSCHWITZI HALÁLGYÁR RÉMTETTEI 

BLACK&WHITE KIADÓ, 2002

A szerző neve nélkül és megváltozott címmel kiadott kötet Wieslaw Kielar A 290. számú auschwitzi fogoly című regényes visszaemlékezése (legutóbb: 810275), amely több ízben megjelent már hazánkban – Murányi Beatrix fordításában. A könyv szerzője egy antifasiszta ifjúsági mozgalom tagja volt. Közel 800 lengyel társával együtt elsőként került az épülő és terjeszkedő auschwitzi táborba 1940 nyarán. Visszaemlékezése az ott töltött öt évet idézi fel – az érkezéstől a szabadság első napjaiig. A rendhagyó naplónak csupán háttere a halálgyár, előterében a különböző emberi magatartásformák állnak. Felvonulnak a hidegvérű, szadista gyilkos SS-tisztek, a brutalitást tébolyig fokozó kápók, a kegyeikbe férkőzni akaró, régi rabokból kikerülő 'funkcik', a női táborban kegyetlenkedő egykori prostituált felügyelők, a hidegvérrel szelektáló, fenolinjekcióval likvidáló orvosok, a közönyös és embertelen ápológárda, az aranyfogakkal spekuláló hullaszállítók, akik valamennyien valahogyan megvesztegethetők. Az állandó rettenet és halálfélelem a rabok egy részéből is felszabadítja az alantas ösztönöket: jelszóvá válik, hogy enni és élni minden áron, mert 'úgyis megyünk a krematóriumba'. Elterjednek a lopások, ügyeskedések, besúgások, az SS-ek és a kápók gyöngéinek kihasználása is sokszor életmentő. Vannak, akik teljesen lealjasodnak, de ezek nagy részét saját rabtársaik 'likvidálják' és taszítják ki maguk közül. Mások beérik az apróbb cselekkel, spekulációval, csereberével, a bőrüket kockáztató mesterkedésekkel. A kényszerű összezártság, az iszonyatos szenvedés és megalázás a bajtársiasság és hősiesség, a kollektív felelősségvállalás számtalan példáját is nyújtja. 'Civilekkel' való kapcsolatteremtések, tragikus kimenetelű szökések, megható szerelmek, tudatos szervezkedések és spontán áldozatvállalások erősítik a közösség szellemét. Kielar nemcsak jó megfigyelő, hanem avatott tollú író is – műve minden olvasónak ajánlható.

309 oldalas. Puha papír kötésű, a könyv egyben van, viszont ahogy a képen is látszik az alsó részére valószínűleg ráborult valami mert hullámos lett a papír, de ebből a könyv lapjain semmi sem látszik , csak az oldalán.(mint a képen)

Postázás az MPL Futárszolgálattal:

Házhozszállítással: 1600 Ft

Postán maradó csomagként: 1405 Ft

MPL csomagautomatába: 945 Ft

Postán maradó ajánlott levélként: 830 Ft

Fizetés bankszámlára előreutalással.

Gondosan becsomagolva postázom a termékeimet! 

Érdeklődjön bátran ha plusz információra lenne szüksége a termékkel kapcsolatban, és ha ideje engedi tekintse meg többi termékemet is! 

Köszönöm!

Szép napot kívánok!


Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
MPL - házhozszállítás1600 HUF
MPL - csomagautomata945 HUF


Mások ezeket keresték még