Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

A legnagyobb magyar (3 könyv Széchenyiről)


3.200 HUF 10.71 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. január 27.
Termékkód: 3417452
Megtekintések: 90
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

almaskerti (47)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban, 1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2021. augusztus 04.
Regisztráció: 2020. május 16.
Állapot:

Széchenyi:

„polgári erényben nagy férfiak, minő például az, kit én, nem gyáva hizelgésből, hanem meggyőződésből, a’ magyarok legnagyobbikának szoktam nevezni.”(KOSSUTH)

Németh László: Széchenyi

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó 1989

Kötés típusa: Vászon

Oldalszám: 189 oldal

Méret: 19 cm x 13 cm

ISBN: 963-222-198-2

Megjegyzés: A Turul Szövetség Könyv- és Lapterjesztő Kft. által kiadott könyv reprintje. Fekete-fehér reprodukciókkal.

FÜLSZÖVEG

Széchenyi István másfél évszázados születési évfordulója alkalmából, 1941-ben tanulmányok, cikkek, előadások áradata jelent meg. Hihető volt, hogy reformokra s a magyar lélek megújhodására, vagy fölébredésére szoruló korunkban a forró és forradalmi alkotó múltban akarja a nemzedék megtermékenyíteni magát. És semmi sem mutatta meg jobban az elbúvást, a menekülést a dörömbölő problémák elől, mint ezek a tanulmányok. Dolgozatíró tanárok, közületi pályázatokkal felingerelt műkedvelők, ravasz publicisták és politizáló ügyvédek ünnepe lett az évforduló. Széchenyi sírkövén gazdagabban nőtt a moha.

A könyv, amelyet itt az olvasó a kezébe vesz, az évfordulótól függetlenül íródott. Két évszázad magyarja keres benne megoldást időtlen idők óta függőben lévő kérdéseinkre. A portré a festő keze vonását hordozza: Széchenyi nyugtalan, viharzó arcképe mögött a mai napok halotti maszkja sejtetődik.

A Széchenyi-portré kemény, nyers, őszinte: az igazság mindennél több, az igazság a legelső parancs.

Kunszabó Ferenc: És ég az oltár

(Széchenyi István életműve)

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó 1983

ISBN: 9631524647

Kötés típusa: kemény papírkötés, kiadói borítóban

Terjedelem: 475 oldal

Méret: 12.0x 18.0cm

Súly: 0.30kg

,

Kunszabó Ferenc: Itt alkotni, teremteni kell

SZÉCHENYI ISTVÁN ESZMEVILÁGA

Kiadó: Magvető Könyvkiadó 1983

Kötés típusa: Ragasztott papírkötés

Oldalszám: 138 oldal

Sorozatcím: Gyorsuló idő

Méret: 16 cm x 10 cm

ISBN: 963-271-925-5

FÜLSZÖVEG

"István gróf, 1815-ben Nápolyban teljesítvén diplomáciai szolgálatot, január 8-án aláereszkedik a katakomhbákba, ahol is súlyos gondolatok hullámzanak át rajta Istenről, a történelem menetéről, az élet értelméről. Két nappal később egy út menti fogadóban, nagyjából azon a helyen ahol majd néhány hónap múlva, Napóleon száznapos uralma idején, százada élén egy divíziót ment meg haláltmegvető bátorsággal, átmulatja az éjszakát. A dorbézolás kellékei a szokásosak: dús étkezés, nagy ivászat, hangászok vakolatszaggató harsánykodás, asztalra állított nők. Mámorát hintóban kialudva, 11-én este Rómában egy angolnál, Viliam Gellnél tesz látogatást, kinek beszédét órákig hallgatja, majd szállásán följegyzi, hogy addig szamárságokra pazarolta idejét, de azon túl >>kizárólag a tudásszenvedélynek<< akarja átadni magát. Három hét múlva fülig csúszik egy csúnya játékba a >>kis Hortenziával<<, akivel egyébként nem szeretik egymást, de hát mind a ketten unatkoznak éppen. Hanem néhány hét alatt a kaland csömörletessé válik számára, s öngyilkos hangulatban baktat szállására. >>Mihelyst hazaértem, pisztolyért nyúltam...<<"


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest XIII.
Postázás1730 HUF
MPL - csomagautomata900 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még