Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Ujváry Zoltán - Menyecske a kemencében


1.500 HUF 5.11 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. február 13.
Termékkód: 3450405
Megtekintések: 43
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Felemi (151)  
Komárom-Esztergom megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban, 1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2021. június 09.
Regisztráció: 2020. október 10.
Állapot:közepes
Kötés típusa:kemény kötés

Ujváry Zoltán - Menyecske a kemencében


"Helyszínen, falusi közösségben, népi előadóktól gyűjtött anyagomból válogattam ki azokat a példákat, amelyeket ebben a kötetben bemutatok. A közölt történetek az északi palócok (gömöri területek) folklórjából valók. Jól jellemeznek egy sajátos világot, az emberek önmagukat is leleplező nyíltságát, az életük fonákságait megmutató őszinteségét. A történetek, esetek hátterében a paraszti világ, a népi közösségek élete áll és zömmel az elmondók saját élményforrásából táplálkoznak. Ugyanakkor a lokális, gyakran individuális történetek mellett a vándoranekdoták nagyszámú változata is helyet kap, bizonyítva azt az örök mozgást, mely révén a helyi hagyomány a népek folklórjának nagy folyába bekapcsolódik."

A közel háromszáz szellemes, tömör műfajú anekdotát tematikus csoportosításban találjuk a kötetben. Külön fejezetet kaptak a világ-folklór témakörei, a jellegzetes zsáneralakok. Különös figyelmet érdemelnek az erotikus jellegű anekdoták. Ezek a parasztfolklór eddig alig ismert világába vezetik az olvasót. Ebbe a körbe kapcsolódnak a pajzán versek és a humoros síriratok is. A bevezető tanulmány az anekdota műfajáról nyújt áttekintést.

A tréfás, mulattató kisprózai műfajhoz tartozó, szellemesen illusztrált történetek jó szórakozást nyújtanak az olvasónak.

Rólam: az utóbbi években összegyűjtött, mára már feleslegessé vált tárgyaimat adom el. Mivel vállalkozóként sokat dolgozom, ezért a postázást hetente egyszer tudom megoldani. A postaköltség alapja az aktuális díjszabás, a megadott ár tájékoztató jellegű. Több termék vásárlása esetén egy postaköltséget kell megfizetni. A terméket Magyar Postával vagy Foxposttal tudom küldeni, de minden más lehetőségben is partner vagyok. Nem ajánlott/nyomonkövetett postázás kizárólag a vevő felelősségére! (A posta jelenlegi, covid miatti belső szabályzata miatt a postán maradó kézbesítést javaslom). Kérem, a fentiek tudatában vásároljon tőlem.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Postázás915 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még