Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Szikora András.Katonagalambok,postagalambok


4.500 HUF 14.36 USD Licitálok
Aukció részletei
Licitek száma: 0 licit
Hátralévő idő: 4 nap 7 óra
Aukció vége: 2021. okt. 26. 09:56
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. október 12.
Termékkód: 3887885
Megtekintések: 12
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Janesz48 (103)  
Csongrád megye

Válaszadás: 100%-ban, 21 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2021. október 20.
Regisztráció: 2017. december 28.
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

„…katonabecsület, katonahősök, katonadolog, katonafeleség, katonaföldrajz…”
Számtalan „katona” előtagú összetételt ismerünk. De katonagalambok…
Pedig a történelem tanúsága szerint nagyon is voltak katonagalambok. Ők derítették fel a hadműveleti terepet a római légiók számára, ők gyújtották fel – a lábukra erősített égő zsinegekkel – Iszkorosztyen várát Olga, kijevi hercegnőnek, Szulejmán szultán az ő akaratlan híradásuknak köszönhette az ostrom sikeres befejezését, legalábbis Zrínyi Miklós, a költő szerint. Fedélzetükön híradó galambokkal indultak útnak a Monarchia hadihajói, tengeralattjárói az első világháborúban, a franciák hős galambjai közt a becsületrendet kiérdemlő is akadt, s 1939-ben, amikor a gyors német invázió megbénította a lengyel hírközlő hálózatot, a galambok szolgáltak az ellenálló hadsereg számára az információtovábbítás legfőbb eszközeként.
Vagy tudja-e az olvasó, hogy a múlt századi Angliában a nagyobb lapoknak saját tenyészetük volt a tudósítások továbbítására, hogy Japánban nemrég a hírügynökségek, halászok, de még a doktorok is igénybe vették szárnyasaink segítségét, hogy Svájcban egy-egy veszélyes hegyi expedíció ma is visz magával galambokat? Hogy madaraink derítik fel Amerikában a szerencsétlenül járt tengerészeket, hogy ők szállítják a kórházi vérmintákat a franciaországi Lyonban? Meg hogy a postagalamb-versenyzés ötlete kocsmai verekedés közben született meg, hogy sajnos létezik „galambdopping”, és hogy a „hazatalálás műszerét” egyelőre nem sikerült megtalálni a galamb szervezetében?…
Róluk, katonagalambokról, hírvivő galambokról, postagalambokról szól Szikora András érdekes munkája. Végigkíséri e hírközlő ágazat szerepét az ember életében, fejlődését az ókortól napjainkig, szól a galambok betanításáról, sokoldalú felhasználásáról, ismerteti a postagalambsport sok-sok érdekességét, és arra is van gondja, hogy mindig külön kitérjen a magyarországi felhasználás, tenyésztés, hadi alkalmazás adataira.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételHódmezővásárhely
Postázás1000 HUF
Foxpost - csomagautomata1100 HUF
MPL - csomagautomata1100 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még