Kocsi Márta - Csomor Lajos Korondi Székely fazekasság könyv


3.900 HUF 10.54 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 01.
Termékkód: 3971681
Megtekintések: 119
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Evelin1 (165)  
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 17:58
Regisztráció: 2019. december 30.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Átvehető Bp.V.ker. vagy XVIII-XIX.ker. Kolozsvár utcában, vagy bármilyen posta megoldható a vevő választásának megfelelően (MPL,Foxpost,postán maradó,stb) a hozzá tartozó díjszabással bankszámlára történő utalás után. A pontos szállítási díj általában becsomagolás után kalkulálható csak ki.

Részletes rajzdokumentáció (CXXXVIII tábla, azaz 138 oldal!) az adott témáról, különös tekintettel a Páll fazekas családra. Ajánlják hivatásos és amatőr keramikusoknak.
Szóval ez eredendően egy szűkebb kör számára készült, sok szakmaiságot tartalmazó néprajzi könyv.

Az öt csillagot azért kapta, mert mestermunka.
Merem ezt mondani anélkül, hogy engem különösebben érdekelne a fazekasság, vagy értenék hozzá.Tisztelettel, odafigyeléssel, szeretettel és hozzáértéssel írtak egy olyan témáról, ami nagyon fontos.
Ami miatt személyesen is szeretem a könyvet, az a sok szép rajz, ami az edények mintázatát ismerteti. Csodálatos virágos kert!
Talán furcsa, hogy azt mondom, de számomra ez a könyv is olyan, ami azt mutatja meg, hogy hogyan kell magyarnak lennünk.
Nem hivalkodóan, hangosan, hanem tisztelettel, odafigyeléssel, szeretettel és hozzáértéssel elmenni oda, ahol még vannak a magyar népléleknek följegyezni, megmenteni, áttanulni való gyöngyszemei.

S hogy mit lehetett ezzel elérni?
Második könyvük (Festett bútorok a Székelyföldön) bevezetőjében a következőt írják:
„… első könyvünk megjelenése után pár héttel már sok magyarországi turista indult úgy Erdélybe, hogy Korondra is ellátogat és ott hiteles, értékes, valóban székely kerámiát vásárol. Számuk már a nyár végéig több ezerre szaporodott. Ez pedig arra indított több fazekast, hogy a keresletnek megfelelően rátérjenek a hagyományos székely kerámia készítésére is.”

Így kell ezt csinálni.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás915 HUF
Foxpost - csomagautomata900 HUF

Mások ezeket keresték még