Durkó Károly-Balla Tibor-Bagyinszki Zoltán-D.Nagy András: Kis Szilágyi


3.900 HUF 10.60 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 03.
Termékkód: 3976243
Megtekintések: 192
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

dexter72 (687)    
Békés megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:53
Regisztráció: 2016. december 21.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:illusztrált

Durkó Károly-Balla Tibor-Bagyinszki Zoltán-D.Nagy András: Kis Szilágyi (Gyula régen és ma 9. kötet)

Kiadta a Gyulai Évszázadok Alapítvány 2006-ban, magyar és német nyelven.

Új állapotban.

Előszó:

Alapítványunk kedves, hiánypótló albuma született meg a IV. kötettel. Amikor Balla Tiborral 2000-ben Szilágyi István művészetének kutatását tűztük ki célul, nem tudhattuk, munkánkat siker koronázza-e. Tévesen „látunk valamit” ennek a hányatott sorsú, 1945-ben már eltávozott festőnek a képeiben, vagy tényleg egyedülálló művész volt, a pesti, gyulai kávéházak ismert alakja, mégis a vidéki, népi Magyarország piktora? Szegényes körülmények között készült festményei csak számunkra adnak annyi kedvességet, derűt, esetleg drámát, vagy más is látja, érzi, érti azt, amit mi?
Nem hagyhattuk csak úgy, végleg elmenni. Nyomot hagyott a világban, de a XX. század majdnem eltüntette azt. Talán a sors akarata, hogy mindig akadt olyan ember Gyulán, Békésen, Budapesten, aki a régi barátság, vagy a véletlen, a művészet szeretete okán úgy érezte: tenni kell valamit Szilágyi István művészetének megőrzéséért. Hosszú csend után volt kiállítás alkotásaiból 1971-ben, diákok tanulmányt írtak életéről, más grafikáit, önarcképét óvta meg a pusztulástól. A legidősebb gyulaiak emlegették: tudod ki festette ezt a képet, az a törpe, a kis Szilágyi…
Már ők sem ismerhették igazán. Az album Pogány Gábor művészettörténész tanulmányának segítségével már merít életéből. Az előkerült festmények, dokumentumok, a személyes beszámolók alapján egy tisztaszívű, rendkívül művelt, érzékeny és bohém ember életútja rajzolódik ki előttünk. Kora – mint sok társát – nem becsülte meg. Mindössze 49 évet élt, személyiségének furcsasága miatt nem tudta művészetét felhasználni az új rendszer. Sok hányatott sorsú kitűnő művész életét fedi hasonló okok miatt a feledés homálya. Egy értékes művészt - úgy érezzük – sikerült megmentenünk az utókornak. A 112 oldalas, két borítóváltozattal született könyv megjelenése óta újabb Szilágyi képek kerültek elő, munkássága könyvünk és barátaink révén országosan ismert lett, képei aukciókon is keresettek.
Nekünk már ez megérte. Ha ebből a közös örömből egy picit is át tudunk adni Önöknek, az már boldogság. Szilágyi István megérdemli, hogy szeressük, és tiszteljük.

Nézze meg a többi könyvünket és termékünket is!


Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Postázás2390 HUF

Mások ezeket keresték még