Tangl Harald A táplálkozás


1.000 HUF 2.72 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 17.
Termékkód: 4038534
Megtekintések: 31
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Afarszemon51 (190)  
Heves megye

Válaszadás: 67%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 94.29%
Utolsó belépés: Ma, 20:15
Regisztráció: 2020. november 19.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Tangl Harald A táplálkozás

Ára: 1000 ft

Az ember tevékenységeinek egyik legfontosabb megnyilvánulása a táplálkozás. Az éhség és a szomjúság az ösztön erejével kényszerít bennünket arra, hogy táplálékról és italról gondoskodjunk, mert csak így tudjuk szervezetünk szükségletét fedezni. Létfenntartási küzdelmünkben környezetünk kezdetben igen nagy szerepet játszott, mert csak azt használhattuk fel éhségünk és szomjúságunk csillapítására, amit a természet nyújtott. Természetes táplálkozásunk később a kultúra fejlődésével egyre jobban megváltozott s a természetes ételek helyét a mesterségesen készített, vagy technikai eljárásokkal átalakított táplálékok foglalták el. Az újabb kutatások azonban mind erősebben arra világítanak rá, hogy a mesterséges táplálékoktól való nagymértékű eltávolodás egyáltalán nem szolgálja egészségünket. Szervezetünk épségbentartása érdekében tehát táplálkozásunkat bizonyos mértékben módosítanunk kell. A modern vizsgálatok kiderítették, hogy a mult évtizedekben még jónak, célszerűnek vélt élelmezés a kívánalmaknak nem felel meg, ezért új élelmianyagokról, új elkészítési módokról kell gondoskodnunk, hogy biztosíthassuk gyermekeink megfelelő fejlődését és a felnőttek egészségének megőrzését.Ujabban hazánkban is örvendetes ütemben megindult a táplálkozás átalakítására irányuló mozgalom, már eddig is számtalan könyv és füzet jelent meg, ezek azonban majdnem kivétel nélkül étrendünk összeállítását és ételeink elkészítését tárgyalják. Szerény véleményem szerint ezek a művek, bár hasznosak, mégsem felelnek meg tökéletesen a célnak, mert nem ismertetik táplálékainknak a szervezetben végbemenő anyagforgalmát, s csak ritkán és vázlatosan tüntetik fel egyes élelmianyag élettani értékét. Pedig nemcsak azt kell tudnunk, hogy milyen eledelre van szükségünk, hanem azt is, miképen értékesíti a szervezet az elfogyasztott táplálékot. Tökéletesen, a célnak megfelelően tehát csak akkor táplálkozhatunk, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az egyes ételek értékesítése milyen munkát ró szervezetünkre. E végből meg kell ismerkednünk élelmianyagaink különböző értékeivel, mert egészségünk megóvása érdekében egyáltalában nem közömbös, hogy a szükséges tápanyagok beszerzésekor milyen szempontok irányítják a háztartás vezetőjét. VisszaFÜLSZÖVEGAz egyszerű cím hirtelenében el sem árulja, milyen nagyfontosságú kérdés első teljes és a legapróbb részletekig hatoló feldolgozását nyujtja ez a könyv. A szerző nagy népszerűségű előadássorozatokban ismételten megvilágította a modern idők kétségtelenül legérdekesebb és talán legfontosabb kérdését. Könyve még nagyobb közönséghez szól, a művelt magyarságon keresztül, a táplálkozás kémiai folyamatának elemzésével s tüzetes magyarázatával a helyes és természetes táplálkozás feltételeit állítja össze országunk egész népe számára. Már sokat tudunk a kalória, a vitamin, a fehérje, a zsír, a szénhidrát stb. fogalmairól és fontosságairól, de élettani jelentőségükben csak most áll igazán előttünk, ebben a könnyedén, választékosan és szellemesen megírt könyvben. A fejezetek sorra elemzik a táplálkozás összes motivumait, rajzokkal, táblázatokkal, színes magyarázatokkal. Minden kedvenc és nem kedvenc ételünket kémiai elemeire bont, hogy megmutassa, milyen különösen hasznos a - spenót vagy a... TovábbTARTALOMElőszó 5Bevezetés 7A tápanyagok 18A szénhidrátok 20A zsírok 26A fehérjék 29A vitaminok 37Az A-vitamin 46A B-vitamin 53A C-vitamin 60A D-vitamin 72A sók 77Az emésztés 91A szervezet vízforgalma 163A cukor anyagforgalma 143A szervezet zsírforgalma 150A fehérjék anyagforgalma 152A szervezet energiaforgalma 159Éhség, étvágy, éhezés 177Koplalókúrák 189A szomjúság 192Szomjaztatókúrák 195Néhány szó a legfontosabb védőtáplálékokról 197A tej 197Az aludt-tej 203A tejszín 205A vaj 206Túró, sajt 207A tojás 209A hús 212A vér 219A zsigerek 221Zöldfőzelék 223A szójabab 229A burgonya 231A kenyér 234A gyümölcs 239Fűszerek, élvezeti cikkek 246Az egészséges szép testalkat, a fogyás és a hízás 252Vegyes táplálkozás, vegetarianizmus, és nyerskoszt 267Néhány szó a népélelmezés fontosságáról 273Általánosan használt élelmi anyagaink és egyes ételeink összetétele 276Név- és tárgymutató 289Képes táblák 297TÉMAKÖRÖKTermészetgyógyászat > Életmód > Táplálkozás > Táplálékok tulajdonságaiHáztartástan > Életmód > Táplálkozás > VitaminokHáztartástan > Életmód > Táplálkozás > DiétaOrvostudomány > Orvosi ismeretterjesztő > Gyógyítás > Táplálkozás, életmódPostai úton is szívesen elküldöm, megbeszélés szerint1Erzsébet Kosári6 ember láttaTetszikHozzászólás

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás915 HUF

Mások ezeket keresték még