Dr. Cholnoky Jenő: Égen, földön. MFTK. 3500.-Ft


3.500 HUF 9.54 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 06.
Termékkód: 4326300
Megtekintések: 46
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

sharky1 (991)    
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban40 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 21:13
Regisztráció: 2018. június 18.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Ezekbe a postai díjakba 6-8-10 könyv is küldhető mérettől, súlytól függően.Kérem nézzen szét további ajánlataim,termékeim között is!

Dr. Cholnoky Jenő: Égen, földön.MFTK.

FÖLDRAJZI ÉRTEKEZÉSEK.

SZERZŐ:Dr. Cholnoky Jenő

SZERKESZTŐ:Dr. Cholnoky Jenő
Kiadó:Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda

Kiadás helye:Budapest

Kötés típusa:Aranyozott kiadói egész vászonkötés

Oldalszám:197 oldal

Sorozatcím:A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára

Nyelv:Magyar

Méret:22 cm x 17 cm

Megjegyzés:Fekete-fehér térképekkel, fotókkal, rajzokkal illusztrálva. A Franklin-Társulat nyomdája nyomása.

Az én fiatal koromban minden iskolában a leglenézettebb és legjobban megúnt tantárgy volt a földrajz. Ha csak a nevét kimondták, már ásított a tanár is, meg a tanítvány is. Nem csoda! Nem tanultunk egyebet, mint neveket és számokat, minden logikai kapcsolat nélkül. El kellett mondani, hogy "Debrecen vasúti gócpont, református főiskolával, állattenyésztéssel (miért kellett ezt a kettőt egymás után mondani?), mezőgazdasággal, homokbuckákkal... és még egy sereg -val, -tal, -nyal stb."
De majdnem ugyanezt kellett mondani minden városról, csak az egyikben ilyen, a másikban amolyan "iskolával". Itt hagymát, ott uborkát, emitt dinnyét, amott almát, meg tudja a jó ég mit mindent nem termesztenek.
És ebből a lexikális adathalmazból alig maradt meg a gyermek fejében valami, mert nem volt köztük logikus kapcsolat. Tanítványaim mindig félnek az én szokott kérdésemtől: "miért?" Ha például azt mondja a tanuló, hogy a Hegyalján kitűnő aszúbort szüretelnek, rögtön megkapja a kérdést, hogy miért? Bizony tudnia kell, hogy az éghajlat különös tulajdonság,a hogy ott aszúbort lehet készíteni. Sehol máshol a világon nem lehet, mert nincsenek meg hozzá az éghajlat szükséges jellemvonásai...

TARTALOMElőszó5A Föld, Európa, Ázsia, Afrika, Amerika, Ausztrália és Óceánia9Miért külön kontinens Európa52Kőzetminőség és térszíni formák59A jégről71A Balaton körül80A Balaton története100Az Aggteleki Baradla-cseppkőbarlang története113Sátoralja-Újhely125Az oázis-élet jelentősége az emberi művelődés történetében132A pásztorkodásról152A belsőázsiai pásztornépek szerepe az emberi művelődés történetében163A rizstermelés jelentősége az emberi művelődés történetében174Venezia183Teleki Samu gróf188Képek jegyzékeA Föld keringése a Nap körül24A Föld a Holdról nézveA Hold fényképe első negyed idejénThamugas római város romjai AlgeriábanFilé-sziget a NílusonAz Ombla-forrás Gravosa fölött56Dolomit-sziklák VeszprémbenDolomit-tornyok Dél-TirolbanLösz-szakadék RévfülöpönLösz-szakadék Szekszárd közelében72Gránitkőgombócok Rio de Janeiro kikötője mellettTyndall-virágokA tengeri jég szerkezeteDesztillált víz első, felszíni fagyásaA vízvezeték vizének első, felszíni fagyásaA Balaton vizének első, felszíni fagyásaKonyhasóoldat első fagyásaMesterséges tengervíz első, felszíni fagyásaFúróhajó a Kerekedi-öbölbenRompince a TamáshegyenKopácsy-kastélySiófok fürdőtelepSiófok sétatere a 90-es évek elejénA székesfőváros kenesei üdülőtelepe88Napsugarak a borús Balaton fölöttA kenesei magas partokBadacsonyA CsobáncA Somlyó104Bazaltsziklák a Badacsony északi oldalánA Szent György-hegy bazaltoszlopaiA tihanyi barátlakásokAranyházSzélmarás hatása a kisőrsi temető mellettA tapolcai melegforrásTépett fenyő a TamáshegyenLóczy Lajos munka közbenSümeg váraRészletek az aggteleki Baradla-barlangbólAggteleki Baradla-barlang120A tizenhárom vértanú termeA "Tarpataki vízesésSátoraljaújhelyKis oázis AlgeriábanBiszkra-oázis AlgeriábanA Szahara félsivatagos része136Beduin sátoros pásztorokAz ősmexikói műveltség emlékei a mexikói Nemzeti MúzeumbanElhagyott lépcsős kertek PerubanNija-oázis152Szélmarta sivatagLegelésző juhnyáj a pampákonSzíriai birkapásztorPásztortanya az AlpokbanKöltözködő kirgizek168Turkmen-sátorLépcsős rizsföldek (Jáva)A Palazzo Ca d'Oro168A S. Marco-tér Velencében184A Campo Sta. Maria Mater Domini VelencébenJellemző csatornasikátor VelencébenTeleki Sámuel gróf

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételEger
Foxpost - csomagautomata1639 HUF
Foxpost - házhozszállítás2459 HUF
MPL - csomagautomata1195 HUF
MPL - házhozszállítás2060 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még