HORNYÁK BALÁZS: FÜSTÖS MÚLTUNK - A dohányzás és a hazai dohánygyártás története 1945-1990.


db x 5.000 HUF 13.66 USD
Elérhető: 5 db

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 19.
Termékkód: 4769495
Megtekintések: 68
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

balage51 (103)  
Veszprém megye

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 22.
Regisztráció: 2011. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

168 oldalon több, mint ezer kép illusztrálja a dohányzás és a dohánygyártás hazai történetét a II. világháború végétől a rendszerváltásig. Minden jelenleg ismert régi gyártmány szerepel a könyvben! Bár a legnagyobb alapossággal készült, mégsem kifejezett szakkönyv. Korabeli újságcikkek alapján mutatja be elmúlt évtizedeink történéseit, melyek valószínűleg sokakban fognak emlékeket ébreszteni. Igény esetén dedikáltan.

A dohányzás hazai históriájának újabb kötete a II. világháborútól a rendszerváltásig tartó időszak történéseit és dohánytermékeit tárja az olvasó elé. Az idősebb olvasók jól ismert dobozok képeivel fognak találkozni: a presszókban, üzemcsarnokokban, irodákban gomolygó füst emléke csípi a szemet, szorítja a torkot. A szocialista dohánygyártás és -forgalmazás hányatott sorsáról viszont nem sokat tudtunk. Ez a könyv elsőként foglalja össze, hogyan is maradt az 1946-ban újraindult tíz magyar dohánygyárból 1950-re öt, mára pedig kettő.

A legérdekesebb fejezet azokat az alkalmi és reklámcigarettákat és kibocsátóikat mutatja be, amelyek cégek, intézmények számára vagy valamilyen eseményre készültek. Így e sajátos nézőpontból ötven év ipar- és gazdaságtörténete is feltárul. Szerettük- e vagy sem, ez is a mi történelmünk."

Saly Noémi

A Posta új szabályai értelmében nagyobb, vastagabb méretű tárgyat kis súlya ellenére sem lehet már ajánlott levélként feladni, csomag küldése minimum 1500 Ft körül van. Mivel a közelben lévő postákat bezárták, hetente egyszer tudok postázást teljesíteni!

A végleges postaköltséget csak a vásárolt darabok becsomagolt méretének ismeretében, a súly és a kért postázási mód (házhoz, PostaPontra, csomagautomatába) függvényében tudom majd megmondani.

Utánvétes küldést - rossz tapasztalatok miatt - nem tudok vállalni!

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételKáptalanfa
Postázás1325 HUF

Mások ezeket keresték még