Dedikált Dzsuicsiro - Japán útleírás 1930 a szerző eredeti képeslapjával Japánból !!


80.000 HUF 217.31 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 12.
Termékkód: 4880224
Megtekintések: 445
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

Bibliofilia (71)    
Csongrád megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban57 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 21:48
Regisztráció: 2021. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:
Kötés típusa:vászon
Jellemző:dedikált, első kiadás, illusztrált

IMAOKA DZSUICSIRO Új Nippon

Budapest, [1929], Athenaeum (Athenaeum, Bp.), 271 p. + [1] p. + [8] t., ill.
Szerző által dedikált példány. Első kiadás. Jó állapotban, hiánytalan példány, a borítón halvány foltokkal, sarkain és szélein kis kopásokkal.

Az előlapon a szerző, Imaoka Dzsuicsiro tollal beírt, névre szóló dedikációja olvasható: Erdőssy Károly főtisztelendő úrnak. Őszinte tisztelője: Imaoka".

A dedikáció címzettje:

Erdősi Károly

Erdősi (Erdőssy) (1890-ig Jedlicska) Károly Budapesten született 1873. május 12-én. 1906-tól a Szent István Társulat igazgatójaként (1933-tól alelnökként) látta el teendőit. 1906–1914 között a Központi Katolikus Legényegyesület másodelnöke, 1914-ben címzetes apát lett, 1923-ban pedig pápai prelátussá nevezték ki. Ugyanabban az évben a Társulat alelnökévé választották.A civil szférában is jelentős tisztségeket viselt: 1931-től a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesületének tiszteletbeli elnöke, 1933-tól a Stephaneum nyomda vezérigazgatója. 1926. októbertől 1927. februárjáig négy hónapos utazást tett Simonyi- Semadam Sándor (1920. március és július között magyar miniszterelnök) társaságában Dél-Ázsiában és a Távol-Keleten. Eljutott Indiába, Srí Lankára, Szingapúrba, Penang és Jáva szigetére. Úti élményeiről az 1928-ban megjelent „Napsütéses Indiában” címet viselő könyvében számolt be. 1934-től 1945- ig az „Élet” című hetilap szerkesztője volt, s főleg egyházi témájú munkákat publikált, köztük „Az indiai hitterjesztés nehézségei és célkitűzései” címűt. Erdősi Károly Budapesten halt meg 1945. december 4-én. Erdősi a Múmiák és Minarétek című útleírás szerzője is.

A kötet szerzője, Imaoka Dzsuicsiro (szül. Nogimura, 1888 - 1973) japán író, újságíró, szerkesztő, műfordító. A Tokiói Idegen Nyelvi Egyetemen diplomázott. A Tokiói Császári Egyetem könyvtárosaként találkozott a Japánban tartózkodó Barátosi Balogh Benedekkel ebből a találkozásból komoly barátság született. 1922-ben Amerikába utazott, majd európai körútja során Magyarországra is ellátogatott. Eredetileg csupán három hetet szándékozott itt tölteni, végül azonban kilenc évig maradt Magyarországon. Számos cikket publikált a "Pesti Hírlap", a "Pesti Napló", a "Nemzeti Újság", a "Magyar Jövő" hasábjain. Az igazi hírnevet azonban az 1929-ben megjelent "Új Nippon"c. könyve hozta meg számára. A következő évben, 1930-ban munkássága elismeréséül Horthy Miklós magas magyar állami kitüntetésben részesítette. Komoly szervezői tevékenységet folytatott a Turáni Társaság megszervezésében.
"...Imaoka igen szerencsés tollú tolmácsolója hazája történetének és a történelmi múlt képeinek megrajzolásánál, a hagyományok kialakulásánál, mindig a dolgok és történések leglényegét érinti. Nippon népének élete és világa, szokásai, erkölcsei, egész pszichéje elevenen él ebben a könyvben. Fokozatosan ismerjük meg ennek a népnek háromezer éves civilizációját, amely magába szívta a kínai, a délszigeti, az indiai és az európai kultúrákat és felolvasztván azokat, a nemzeti japáni kultúrával és etikával harmonizálta. így változott, fejlődött Japán, és megmaradt mégis Japánnak..." - írta a műről a Napkelet c. folyóirat (1930./8. évfolyam 12. szám).

A kötet szerepel a Magyar Ideiglenes Nemzetgyűlés által 1945/1946-ban összeállított „Fasiszta szellemű, antidemokratikus és szovjetellenes sajtótermékek I-IV.” címmel megnevezett zárolt könyvek tételes és hivatalos listáján."

A könyvhöz tartozik még egy eredeti Dzucsiro kézirat - a szerző Japánból, 1934-ben írt képeslapja Dr. Kiss István és felesége részére.

Ritka, egyedi könyvekkel, nyomtatványokkal, könyvkötészeti szempontból különleges darabokkal és kéziratokkal foglalkozunk. A termékeink között válogatott aukciós ritkaságokat talál.


Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzeged
Postázás1790 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még