Magyarország Történelmi Földrajza a Hunyadiak korában.Reprint! (5kötet)


21.500 HUF 58.54 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 01.
Termékkód: 4927026
Megtekintések: 15
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

kisbelus (190)  
Győr-Moson-Sopron megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 10:36
Regisztráció: 2010. október 16.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

Reprint kiadás. Állami Könyvterjesztő Vállalat. 1985. A történelmi földrajzot, mint önálló tudományágat Csánki Dezső 1890 és 1913 között kiadott hatalmas vállalkozása teremtette meg. A történeti Magyarország minden vára és kastélya, városa és mezővárosa, helységei — sok azóta eltűnt település és puszta is — majd az adott megye valamennyi birtokosa, végül főispánjai feldolgozásra került, a vármegyék szerint, betűrendben.

A munka páratlanul gazdag forrása a településtörténet és a helytörténet kutatóinak a családok, nemzetségek feldolgozásához. Helynévalakjai a nyelvészet gazdag forrásanyagát jelentik, egyházi és világi épületekre utaló adatai a régészek gyakran használt segédeszközei. Emellett mindenki érdeklődésére számot tarthat, akit érdekel szűkebb vagy tágabb környezete, lakóhelye múltja, történelme.
Csánki Dezső „Magyarország történeti földrajza a Hunyadiak korában" című, ötkötetes történeti helynévtárának helynévmutatóját immár közel száz éve nélkülözi a magyar tudományosság. Használói tudják, milyen időrabló munkával jár a nevek (adatok, olvasatok) megkeresése. Ördög Ferenc a magyar névtudomány ismert kutatója a Csánki-indexben nemcsak Csánki olvasataira, hanem valamennyi helynév valamennyi ortográfiai és egyéb változatára is rámutat. A történészek, geográfusok, nyelvészek, néprajzkutatók, hidrológusok, zoológusok, botanikusok kiemelkedő fontosságú kézikönyvéhez készített mutató nélkülözhetetlen a helytörténeti, névtani, család-, gazdaság-, társadalom-, birtoklás-, egyháztörténeti kutatók számára, de jól hasznosíthatják a nemzetiségi viszonyok iránt érdeklődők is. Utalásai segítségével könnyűszerrel megtalálható bármelyik név. Használata hatalmas idő- és energiaveszteségtől kímélheti meg az érdeklődőt.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyőr
Postázás2800 HUF
MPL - csomagautomata1400 HUF

Mások ezeket keresték még