Náci birodalmi porcelán sportoló 1936 Berlini olimpiai fáklyát kuriózum


59.000 HUF 159.38 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 12.
Termékkód: 1270175
Megtekintések: 127
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Garancia100 (2820)    
Tolna megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 97%-ban2 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 18:00
Regisztráció: 2016. február 22.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:1900-1949
Állapot:hibátlan

Kijelentem, hogy a tétel ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából került feltöltésre és elhatárolódom minden olyan eszmétől, amelyeket ezen tétel képvisel.

NÁCI Ritka Meissen-i vagy Dresden porcelán férfi sportoló, aki az olimpiai fáklyával fut, fehér színben, hibátlan állapotban.

Mérete: 25 cm magas.

LIMIT EDITION 36 BERLINI OLIMPIÁRA KÉSZÜLT

A fáklyával futó figura: Fritz Schilgen -látható

Az 1936. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XI. nyári olimpiai játékok egy több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény volt, melyet 1936. augusztus 1. és 16. között rendeztek meg Berlinben.

A helyszín kijelölését a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az 1931-es barcelonai ülésszakán döntötte el. A nemzetiszocialisták 1933-as hatalomra jutása miatt elterjedt a hír, hogy Németországot megfosztják az olimpiai játékok rendezési jogától. A júniusi bécsi ülésen a német kormány képviselője kijelentette, hogy tiszteletben tartják az olimpiai szabályzatot, és a német származású üldözöttek részére is lehetővé teszik a játékokon való részvételt. E nyilatkozat folytán a NOB meghagyta Berlinnek a megrendezési jogot.

49 nemzet közel 4000 sportolója küzdött az olimpiai bajnoki címekért. Ezen az olimpián érkezett meg először azolimpiai láng, és égett a fáklya a versenyek végéig. Az ősi Olümpia romjai között a nap tüzével gyújtott fáklyát 3000 atléta futva, egymást váltva vitte a berlini játékok megnyitójára. 21 sportág 129 versenyszáma szerepelt a műsoron.

Kijelentem, hogy a tétel ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából került feltöltésre és elhatárolódom minden olyan eszmétől, amelyeket ezen tétel képvisel.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás1790 HUF

Mások ezeket keresték még