Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

SHIRASAYA ! MURAMACHI KORI JELZETT NYILVÁNTARTOTT „MORISHIGE” WAKIZASHI


450.000 HUF 1,447.10 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. október 14.
Termékkód: 3892176
Megtekintések: 38
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

oldjim (86)    
Somogy megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 08:21
Regisztráció: 2011. augusztus 10.
Kor:-1700
Állapot:korának megfelelő

A KÖZELMÚLTBAN BAN ISMÉT BEHÚZOTT A CSŐBE KÉT NULLA PONTOS ÁLMODOZÓ, ÍGÉRGETŐ, IDŐHÚZÓ, HITEGETŐ-HALOGATÓ, NEM FIZETŐ, SZERENCSELOVAG. EZÉRT A NULLA PONTTAL RENDELKEZŐK VÁSÁRLÁSI SZÁNDÉKUKAT KÉREM ELŐRE JELEZZÉK.TÖBBSZÖRÖS ROSSZ TAPASZTALAT MIATT, A NULLA PONTTAL RENDELKEZŐKKEL NEM ALKUDOZOK, ÉS AZ Ő AJÁNLATUKAT NEM FOGADOM EL. ŐK ELŐSZÖR BIZONYÍTSANAK, AZTÁN ALKUDOZHATNAK. AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA !

MOST 50 000 OLCSÓBB ! MURAMACHI KORI 1333-1537, JELZETT, SHIRASAYA, AZAZ PIHENTETŐ TOKOS WAKIZASHI


RITKA LEHETŐSÉG !

Több mint ötven év gyűjteménye kerül előbb, utóbb „kótyavetyére”.

Ezért most ismét felteszek a gyűjteményemből egy pár darabot a Netre, annak reményében, hogy ezek a darabok is jó gyűjtői kézbe kerülnek.

ELADÓVÁ VÁLT GYŰJTEMÉNYEM EGYIK LEGSZEBB, LEGDRÁGÁBB, ÉS LEGRITKÁBB DARABJA, EGY MURAMACHI KORABÉLI 1333-1573 JELZETT, NYILVÁNTARTOTT, "MORISHIGE" KOVÁCSMESTER ÁLTAL KÉSZÍTETT, SHIRASAJA AZAZ PIHENTETŐ, VAGY FEHÉRTOKOS JAPÁN RÖVIDKARD, AZAZ WAKIZASHI.

AZ EURÓPAI HOZZÁÁLLÁS A KARDOK IRÁNT NEM ÖSSZEHASONLÍTHATÓ A JAPÁNOKÉVAL. MÍG NÁLUNK A KARD CSAK EGY FEGYVER, ÚGY A JAPÁNOKNAK A "KARD A LEGSZENTEBB EREKLYÉJÜK". EZEKET A DARABOKAT, GENERÁCIÓKON KERESZTÜL TOVÁBBADTÁK A CSALÁDTAGOK. RENDSZERESEN RITUÁLIS SZERTARTÁSOS TISZTÍTÁSON, KARBANTARTÁSON ESTEK ÁT, EZÉRT VAN AZ, HOGY JAPÁNBAN MÉG MINDENNAPOSAK, A MEGLEPŐEN JÓ ÁLLAPOTÚ, TÖBB SZÁZ, SŐT, KÖZEL EZER ÉVES KARDOK IS.

KOSHIRAE: 72.5 CM, NAGASA: 47.4 CM, SORI: 1.7 MM, MOTOHABA:3.2 CM, MOTOGAZANE 0.7 CM. A KARD PENGÉJE BOROTVA ÉLES, ÉS SZÉPEN POLÍROZOTT. HAMON VONALA LÁTSZIK, DE NEM MINDENHOL. JAPÁNBAN A KARDOK MIND REGISZTRÁLVA VANNAK, ÉS ENNEK MINDIG NYOMA VAN. A KARD MÚLTJA SOK HELYEN UTÁNANÉZHETŐ. A MELLÉKELT KÉPEN A NYILVÁNTARTOTT, DE NEM AZ ÖSSZES "MORISHIGÉ"NEVŰ KOVÁCSMESTER NEVE SZEREPEL, 1300-1570 ES ÉVEKIG. HOGY MOST MELYIK MESTERRŐL VAN SZÓ, AZT NEM TUDNI, DE SZERINTEM HA A LEGFIATALABB KOVÁCS VOLT ENNEK A KARDNAK A KÉSZÍTŐJE, AKKOR IS TÖBB SZÁZ ÉVES.

EGY REÁLIS KP AJÁNLATOT MINDIG SZÍVESEN MEGFONTOLOK DE, KÉREM AZ ÁLMODOZÓ, ALKUDOZÓ, ÍGÉRGETŐ, HITEGETŐ-HALOGATÓ IDŐHÚZÓ, NEMFIZETŐ SZERENCSELOVAGOK, A NEVETSÉGES ÉS SOKSZOR MÁR SÉRTŐ AJÁNLATAIKKAL KÉREM KERÜLJENEK, MERT NEM VAGYOK SZORULT ANYAGI HELYZETBEN.

AZ UTOLSÓ KÉPEN LÉVŐ MÁSIK KARD, ÉS AZ ÁLLVÁNY NEM RÉSZE AZ AUKCIÓNAK.

NEM CSAK AZ ELADÁS, DE CSERE IS ÉRDEKEL. EGY JÓ ÁLLAPOTÚ FORGALOMBA LÉVŐ, HASZNÁLHATÓ, JÁWA VELOREX BŐREGÉR, RÉGI PÁNCÉLSZEKRÉNY, NEM NUMIZMATIKAI ÉRTÉKŰ ARANYÉRMÉK, DUFLEX, KINGA, VAGY LEICA FÉNYKÉPEZŐGÉP, NAGY HIBÁTLAN BAROKK DOXA ZSEBÓRA, EGY PÉNZVERDEI DÍSZTŐR, IS ÉRDEKEL. KÖSZÖNÖM DE CSAK A NEVEZETT CSERE TÁRGYAK JÖHETNEK SZÁMÍTÁSBA.

BÁRKI GYŰJTEMÉNYÉBEN MEGÁLLJA A HELYÉT.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételFonyód
Postázás1750 HUF


Mások ezeket keresték még