Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Kushan Birodalom Tetradrachma!!!RRR bronz 17.5gr


14.000 HUF 45.08 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2019. július 05.
Termékkód: 2519095
Megtekintések: 89
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

moha123 (72)    
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban, 46 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2020. február 12.
Regisztráció: 2015. november 21.
Anyag:bronz

Kushan Birodalom Tetradrachma!RRR bronz 17.6gr

KANISHKA

A nagy kusanok időszaka

szép állapot!így ritka

Indiába került rokonaink, a kusánok W. H, Haussig szerint a Kusán Birodalom és a honfoglalás elõtti kor magyarsága között vitathatatlan összefüggés van. Nagyon valószínû, hogy a kusáni uralkodóház régi központja a Zerafsán melletti Kusánia volt. A 140. év eseményeinek idején itt maradt a Baktriát meghódító tokárok (vagy aszi-k) egy része. A kusánok azonban a kínai források szerint az öt masszagéta jabgu szövetségébe tartoztak és jelentékeny részt vettek Baktria politikai életében, ahol a Kr. u. I, század elején a politikai konszolidáció új korszaka bontakozik ki. E folyamat élén a kusán jabguk álltak. Az elsõ "nagy kusán", Kuzula Kadphiszész Kr. u. 15-ben lép trónra. Van, ki Kadphiszészt Héraiosz fiának tartja, ami igen valós 252f53c zínû. Kuzula Kadphiszész egyesítette hatalma alatt a baktriai masszagéta tochárok területét és megszüntette a Korezmmel fennálló vazallusi kapcsolatokat, felvette a "királyok királya, nagy megmentõ" címet. A forrásokban semmi utalás sincs Belsõ- Ázsia északi részének a kusánok által történt meghódításáról, nem tudjuk, hogy K'ang Kiü - Korezm mikor és hogyan olvadt a kusán birodalomba. Kang Kiü Korezmben megtartotta eredeti területét, továbbá birtokai északi részét, északon tevékeny politikát folytatott továbbra is, de formálisan a kusán birodalomhoz tartozott, mint a régi masszagéta szövetség tagja, csak a vezetõszerep más központra szállott át.

A Kusán Birodalom a kusánok állama volt Belső-Ázsia egy részén, az ókori Baktria (a mai Afganisztán északi és Üzbegisztán déli része) területén és szomszédságában a Kr.u. I. századtól Kr.u. III. század közepéig. A kínaiak által jüecsinek nevezett tokhárok közül származtak. Birodalmuk vetekedett az akkori kínai birodalommal mind területét, mind jelentőségét tekintve. A kusánok kínai neve a yuezhi vagy jüecsi azt jelentette, hogy a Hold népe. Kr. e. 120 és Kr. u. 10 között a jüecsik, miután elfoglalták az Óxosz völgyét, majd Baktriát, megerősödtek és a környező területeken is meghatározó erőt képviseltek

Érméi A baktriai ásatásoknál sok Kadzsula érmét találtak, elsősorban kisméretű réz tetradrachmákat. Az egyik Baktriában talált érméjén az első oldalon görög betűkkel, baktriai nyelven a következő felirat látható : Khosansu Zaou Kozola Kadaphes, a másik oldalon pedig prákrit[megj 2] nyelven kharosthí írással: Kujula-Kaphasa Saoadhrama-thitasa Khusanasa Yaüasa. A második felirat jelentése : 'a kusán herceg, Kadzsula Kadfiszesz, az igaz vallás megtartója.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest XI.
Postázás550 HUF