Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Royal Albert June Delight angol porcelán süteményes készlet


5.500 HUF 18.79 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. október 13.
Termékkód: 1208333
Megtekintések: 226
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (313)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban, 19 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2019. augusztus 15.
Regisztráció: 2016. február 08.
Terméktípus:étkészlet
Készítő, márka:royal albert
Kor:1950-1969
Stílus:antik
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni önnek a kínálatomban szereplő Royal Albert June Delight elnevezésű süteményes készletből a nagy kínálót. A hozzá illő tányérokat sajnos már megvásárolták. A sorozat nehezebben fellelhető, ritkán fordul elő kínálatokban, - ami az árakban is megmutatkozik- főleg a tengerentúlon (USA, Canada) kedvelt.

Romantikus, dús, gyönyörű, virágos használják ezeket a jelzőket világszerte a Royal Albert márkájú porcelánokra. Megteremtették a finomság, fehérség, tisztaság harmóniáját a porcelán kerámiában az érzéki, virágos mintákkal. Ő a klasszikus a modern világban.

A legismertebb tervező Harold Holdcroft volt, akit 1972-ben Peter Roberts követett.

1962-ben történt elindítása óta, több mint 100 millió darab!!!! Royal Albertet adtak el. Több mint bármely más porcelán étkészletet!

./.

A Royal Albert tervezői 1960-1970-es években indították útjára ezt a sorozatot, amellyel a júniusi boldogság, öröm érzésének hódolva ezt az elnevezést adták.

Júniusban a virágokból árad a vidámság: örülnek a napsütésnek, a simogató szellőnek.

A nyártündér velük üzeni, mikor libben be ragyogó, zöld bordűrös, sárga ruhájában.

A díszítő motívum az angol porcelán, és a Royal Albert által annyira kedvelt rózsa. Ebben az esetben azonban nem a túlfűtött, nagyon erős színhatású rózsákat láthatjuk, - mint pld. az Old Country Rose mintában,- hanem a halványabb, visszafogottabb, de azért élénkszínű pink és nap sárga rózsákat.

A rózsákat okkal és joggal nevezik a virágok királynőjének. Még a tüskéit is olyan büszkén viseli, ahogyan más, alacsonyabb rendű növények a szirmaikat. Királyi, illetve királynői ént erősítik a rózsák.

A júniusi hangulatot idézi Csokonai Vitéz Mihály: A rózsabimbóhoz c. verséből az alábbi részlet:

Nyílj ki, nyájasan mosolygó

Rózsabimbó! nyílj ki már,

Nyílj ki; a bokorba bolygó

Gyenge szellők csókja vár.

Nyílj ki, gyenge kerti zsenge:

Hébe nektárt hint terád,

Szűz nyakadba Flóra gyenge,

Bársonyos palástot ád.

Óh, miként fog díszesedni

Véled e parányi kert!

A kínáló a hófehér háttérében három különböző nagyságú, egy-egy pink-nap sárga nyíló rózsaszálból álló csokor látható díszítésként. A rózsákat zöld testesebb levélzetűk, és levegősebb fűszerű zöld öleli körbe. A füleken a felületből kidomborodó indákat láthatunk. A szegélyén vékony aranycsík fut körbe.

Szélessége a fülével együtt 26,5cm, nélküle 23 cm.

A süteményes készlet együtt is látható, mivel érzékeltetni szeretném, hogy a Royal Alberthez méltó dekoratív designt képviselnek.

./.

Néhány érdekesség a június hónapról:

Június a Gergely naptár szerint,- amelyet Magyarországon 1587. november 1-én vezettek be- a hatodik hónapja az évnek. A június nevet az antik római Junotól, a gyermekáldás és házasélet istennőjétől származtatják a kutatók. Juno istenasszony a házasságnak és a születéseknek védőistennője, azon kívül pedig a csillagos égboltnak is királynője. A székely naptár Napisten havaként tiszteli jún iust. Elődeink a régi magyar naptárban Szent Iván havának nevezték az esztendő hatodik hónapját Keresztelő Szent János tiszteletére.

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét és kérem, tekintse meg többi kínálatomat, mert talán talál olyat, amelyet szívesen mondana a magáénak.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
PayPal   PayPal

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételPécs
FutárA pontos szállítási díjról érdeklődjön az eladónál.


Google+