Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Wintherling Bavaria Germany reggeliző szett


4.500 HUF 15.95 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. december 10.
Termékkód: 1223107
Megtekintések: 127
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (307)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2019. február 12.
Regisztráció: 2016. február 08.
Terméktípus:teás-, kávéskészlet
Készítő, márka:bavaria
Kor:1950-1969
Stílus:antik
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni a kínálatban szereplő Wintherling Bavaria Germany reggeliző szettet.

A szett a Porzellanfabrik Gebrüder Winterling A. G. (1950-ig 2000) gyárában készült, a márkajelzés alapján 1950-1970 között.

./.

A gyár története Röslauban kezdődött, amely a "Fichtelgebirge" - egy alacsony hegység északkeleti Bajorországban - szívében található, ahol a hét Winterling testvér megalapította a porcelángyártás új létesítményét a Gebrüder Winterling O.H.G. 1907-ben.

A Winterling testvérek ugyanabból a családból származnak, mint Heinrich Winterling akinek 1903 óta porcelángyára volt Marktleuthen (Bavaria) Heinrich Winterling G.m.b.H. & Co. K.G . névvel.

A gyár részletesebb történetét a kínálat végén olvashatja el.

./.

A reggeliző készlet egy csészéből, csészealjból és reggeliző tányérból tevődik össze.

Mindhárom elem szélét 25mm széles, sűrű arany díszítés keretezi. Az arany díszítés úgy 5mm-es szélességben bordós árnyalatot kap, amely a ráeső fényben látszik igazán.

A csésze kecses talpát teljes egészében aranyozás borítja. Külső felülete hófehér, a dús díszítés a belső felületét foglalja el. A belsejében alul egy piros szegfű látható. A csésze magassága 6, 5 cm, felső szélessége 8cm.

A csészealj átmérője 15cm.

A reggeliző tányér közepét nagyon szép mezei virágokból álló színes csokor díszíti, átmérője 20cm.

./

Köszönöm megtisztelő figyelmét és kérem, tekintse meg többi kínálatomat, mert talán talál olyat, amelyet szívesen mondana a magáénak.

./

A gyár történetének folytatása:

Az üzleti jól ment a kezdetektől, és így a létesítmény korszerűsítésére és kiterjesztésére elég gyakran sor került. 1917-ben a cég átvette a Porzellanfabrik Oscar Schaller & Co. Schwarzenbach-ot (Bavaria). Az emelkedő trend annyira ígéretesnek bizonyult, hogy megvásárolták, és átalakították a textilipari Kirchenlamitz (Bavaria)textilüzemet 1920-ban, és átvették a Porzellanfabrik Eduard Haberländer a Windischeschenbach céget 1929-ben. Ezeket az az anyavállalatnál Oscar Schaller & Co. név alatt szerepeltek.

1950-ben a cég e részvényeket adott ki, a fő részvényesek a Winterling családtagok voltak. Minden leányvállalatot átneveznek a Gebrüder Winterling A. G.-nek. és az alkalmazott márkajeleket változtatták. 1954-ben nyitották meg az ötödik létesítményt, amely Bruchmühlbach-ban Ebben a létesítményben a cég cserepet gyártott 1995-ben bekövetkezett bezárásáig. Ezután a Winterling szerencse elfogyott. A Winterling Porzellan A. G. Kirchenlamitz-ban fizetésképtelenség fenyegette, és a létesítményt Röslau-ban(több mint 500 munkás) fenyegette bezárás. Végül 2000 novemberében a vállalat hivatalosan is csődöt jelentett és átvette a Triptis Porzellan G.m.b.H. & Co. K. G., a Triptis (Türingia).

Amikor a Triptis Porzellan G.m.b.H. & Co. K. G. átvette, úgy döntöttek, hogy a termelés az úgynevezett "Indisch Blau porcelán új jelölést, és a Winterling nevet használja.

De a Triptis maga is fizetésképtelenné vált 2004.okt.07-én, és csődöt jelentett egy hónappal később. 2005 júniusában a Triptis cég újjá alakult, mint a Neue Porzellanfabrik Triptis G.m.b.H. és folytatta az üzletet.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
PayPal   PayPal

Szállítási információk

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvétel  ·Pécs
Galéria Futár Díjtáblázat   Házhozszállítás már 1090 Ft-tól!


Google+