Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Ritka Hamilton & Moore kézzel festett angol duó


5.900 HUF 20.91 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. október 13.
Termékkód: 1260009
Megtekintések: 103
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (307)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2019. február 12.
Regisztráció: 2016. február 08.
Terméktípus:csésze, pohár
Készítő, márka:egyéb angol porcelán
Kor:1900-1949
Stílus:antik
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Kérem, engedje meg, hogy bemutassam önnek a kínálatomban szereplő ritka Hamilton & Moore készítésű, kézzel festett angol porcelán csészét, és csészealjat.

Sampson Hamilton és Samuel Moore üzleti partnerek voltak 1841 és 1858/59 között a St. Mary’s Worksben a High Sreeten Longtonban. Az üzlet későbbi egyedüli tulajdonosa Samuel Moore lett.

A további történetet elolvashatja a kínálat végén.

./.

A duó feltehetően 1920-1950 között készült.

A kínálatban szereplő csésze és csészealj kézi festéssel készült.

A csésze külső felülete hófehér, amelyet vékony aranycsík oszt ketté. Ugyan ilyen csík fut végig a csésze hullámos kiképzésű szélén. A csészét ugyanaz a díszítés ékesíti, mint a csészealjat, ezért azt ott írnám le részletesebben. A csésze mérete: 5cm magas, és 8cm átmérőjű.

A csészealj szélei a csészéhez hasonlóan hullámos kialakítású, és aranyozott csíkozású. A centrumban látható a kézzel festett gyönyörű, színes virágokból álló, aprólékosan kidolgozott csokor. A tányér kör alakú szélei felé haladva a kört három cikkre osztották, amelyek alapszíne zöld, és belsejét dús aranyozás díszíti. Befelé keskenyedő széleit íves kialakításúra készítették, amelyek így a- tányér közepe felé mutatva – a központi helyet elfoglaló virágcsokor felé irányítja a nézelődő figyelmét. Mérete 14,5cm átmérőjű.

Ajándéknak is kiváló!

Az ár egy darabra vonatkozik, mert a másik nem ebben a hirdetésben szerepel. Csak a látvány miatt került ide.

./

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Kérem tekintse meg többi kínálatomat is. Remélem, hogy talál még olyant amit szívesen mondana a magáénak, vagy adna ajándékba.

./.

A történet folytatása:

Samuel Moore- hoz 1865-ben csatlakozott fia Bernard, és a cég neve Moore & Son lett, amelyet apja halála után ő vitt tovább 1867-től. 1870- csatlakozik hozzá öccse Samuel Vincent Moore, és mint Moore Bros működnek tovább.

1905-ben a Moore designt eladták Thomas C. Wildnek. Bernard vásárolt épületet a Wolf Streeten Stoke-ban, és a továbbiakban speciális máz hatásokra szakosodott. Wild vásárlása után a St.Mary’s Works eredetileg használt díszítését a közeli Albert Works használta tovább, amely szintén Wild tulajdona volt.

1917-ben változik a cég neve Thomas C. Wild & Sons Ltd.-re, majd az Allies English Potteries az üzlet nevét Royal Albert Ltd.-re, változtatja, amely aztán 1972-ben a Royal Doulton része lesz.

1998-ban bezárt a St.Mary’s Works, és átvette a temelést a Royal Albert China és más Doulton gyárak.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
PayPal   PayPal

Szállítási információk

Szállítás innen: Magyarország
Galéria Futár Díjtáblázat   Házhozszállítás már 1090 Ft-tól!


Google+