Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Aysley Cottage Garden designban készített tál


5.200 HUF 18.54 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. október 13.
Termékkód: 1275812
Megtekintések: 111
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (307)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2019. február 20.
Regisztráció: 2016. február 08.
Terméktípus:tál, tányér
Készítő, márka:egyéb angol porcelán
Kor:1950-1969

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni önnek a kínálatomban szereplő Aysley Cottage Garden designban készített tálját.

Aynsley leghíresebb minták közé tartozik a Cottage Garden, Wild Tudor és az Orchard Gold. Gazdag emberek és hírességek választják az Aynsley porcelán otthonaikba. Ezek hírességei között van II. Elizabet a jelenlegi angol királynő, és fia, a walesi herceg.

A cottage garden szó szerinti fordításban vidéki, falusi, nyaralókert.

A cottage garden, olyan kialakítás, amely nem kiagyalt, vagy követelőző. Egy külön stílus.

Angol eredetű, amely inkább a báj és kellemtől függ, mint a nagyszerűségtől, és hivatalos struktúrától. A cottage garden látszólag hétköznapi keveréke - gyakran kis területen- a virágoknak, zöldségeknek, gyógynövényeknek. Ennek a külső megjelenés ellenére van designja, és bájos a külleme. A terjedelmi korlátok miatt gyakran kis téglalap alakú parcellák voltak, praktikus, gyakorlatias ösvénnyel és élőnövényekkel, vagy kerítéssel. A növények, az elrendezés és az anyagokat úgy választották ki, hogy alkalmi és vidéki érzést keltsenek. A művészi görbék és a geometria helyett művészien kialakított szabálytalanság jellemzi.

./.

A tál díszítése hűen tükrözi a cottage garden designt. A fő motívumban a kert színes virágai láthatók. A minta félköríves, közel szimmetrikus hatású. Alul és középen helyezkedik el a rózsa és az őt körül vevő levélzet. A cottage gardent mindig összekapcsolható a rózsával. Közvetlenül mellette balra és jobbra két nagyobb színes virág látható, amelyekből vékony száron hosszan sárga, kék, lila „virágárus” virágok nyúlnak felfelé. A virágok között, és a motívum felett szálló lepke a mozgás dinamikáját viszi a látszólag rendezetlen motívumba. Ez azonban művészien kialakított szabálytalanság, amelyben a szigorú fegyelem helyett egyszerű, harmonikus színkombináció kapcsolja össze a motívum növényeit.

A kínáló kör alakú, átmérője 21 cm. A kör alakot a fehér mázban enyhe mélyedések osztják 12 részre. A hullámos szélek közelében a főmotívumban is fellelhető virágok egy-egy kisebb csokrát láthatjuk.

,/.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Kérem, tekintse meg többi kínálatomat is. Biztosan talál olyat, amelyet szívesen mondana magáénak, vagy adna ajándékba.

Néhány szó még a cottage gardenről:

A cottage garden az 1870-es Angliájában a szervezett, szigorúan karbantartott ingatlankertek hivatalos designjával, és az üvegházak egynyári tömeges virágjainak telepítésével szembeni reakció volt. A legkorábbi ilyen kertek sokkal praktikusabbak voltak, hangsúlyt fektettek a zöldségek és gyógynövények, gyümölcsfákra, esetleg egy kaptár elhelyezésére és még lábasjószágokra is. A munkások kertjei voltak, így az volt a feladatuk, hogy biztosítsák számukra az élelmiszer és gyógynövényeket. Virágokat csak az üres helyekre ültettek. Olyan virágok tartoztak a korai cottage gardenbe, a hagyományos „virágárus” virágok közül, mint a kankalin és ibolya, továbbá használta a háznép a levendulát, a körömvirágot és különböző gyógynövényeket. Ezeknek a virágoknak is azonban meg volt a maguk haszna. pld. az ibolya távol tartotta az élősködőket, a körömvirágot és a kankalint főzéshez használták.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
PayPal   PayPal

Szállítási információk

Szállítás innen: Magyarország
Galéria Futár Díjtáblázat   Házhozszállítás már 1090 Ft-tól!


Google+