Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Queen’s China Staffordshire Cut for Coffee készlet


12.500 HUF 44.29 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. október 13.
Termékkód: 1510550
Megtekintések: 19
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (296)  
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 18:08
Regisztráció: 2016. február 08.
Termék leírásaSzállítási és fizetési információk
Terméktípus:étkészlet
Készítő, márka:egyéb angol porcelán
Kor:1950-1969
Stílus:antik
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Kínálatommal most a kártyázók, főleg a francia kártyával játszók kedvébe szeretnék járni. A rendszeres kártya partikhoz ajánlanék ritka és nagyon szép Crownford által készített Queen’s China Staffordshire Fine Bone China Cut for Coffee készletet.

A francia kártya ma világszerte a legelterjedtebb kártya. Francia és angol minták alapján a XX. század elejére alakult ki a millió szám gyártott, kaszinókban és bridzsszalonokban használt nemzetközi-képes változat, de szinte minden nemzet létrehozta saját, jellegzetes francia sorozatjelű kártyáját.

A francia kártyával játszhatunk többek között baccarát, a bridzs- és whist játékcsalád változatait, kanasztát, kaszinót, a póker tucatnyi műfaját, römit, hogy csak a legismertebbeket említsem.

A bridzs (angolul bridge) egy kártyajáték, amelyet négy játékos játssz 52 lapos francia kártyával jokerek nélkül. A legmagasabb szintű logikai játékok között a sakk és a go mellett ott van a bridzs is. Az egész világon űzött versenysport, amelyet NOB 1999-ben olimpiai sportnak minősített.

A bridzs a whist nevű kártyajátékból alakult ki a 20. század elején. A bridzs (bridge) szó vélhetőleg az orosz birics (jelentése: hírnök, kisbíró, adószedő) szóból származik. A whist története egészen a 17. századig nyúlik vissza. Ekkoriban Angliában már játszották, noha vélhetőleg Oroszországból származik, de török közvetítéssel Konstantinápolyon és Kairón keresztül jutott el Nyugat-Európába, ahol elsősorban az elit klubokban játszották. Ez az a játék, amelyet Phileas Fogg és barátai űztek a híres Verne-regényben (Nyolcvan nap alatt a Föld körül), és amelyet csitt néven emleget a XVIII. század végén kiadott első magyar nyelvű kártyakönyv. (Az elnevezést a mai játékra is alkalmazni lehetne, a nagy bridzsversenyeken halálos csönd üli meg a termet.) Az első whist-könyv 1742-ben jelent meg, az első versenyt pedig 1857-ben tartották Londonban. Ekkoriban már világszerte elterjedt a játék.

A játéknak nagy hagyománya van Magyarországon, a második világháború előtt magas szinten űzték a játékot. 1934-ben és 1938-ban Magyarország nyerte az EB-t, 1935-ben és 1936-ban pedig második helyen végzett. 2004-ben a magyar junior válogatott szerzett bronzérmet a prágai Európa bajnokságon. Legnagyobb jelenkori sikerét a magyar bridzssport a 2012-es Lillei Szellemi Világjátékokon (World Mind Sports Games) érte el, ahol a magyar senior bridzsválogatott aranyérmet szerzett.

./.

A készlet 4 db csészéből és kekszes/szendvicses tálból áll.

A készlet minden darabjának díszítő elemei a francia kártya lapjai. A lapok a csészék külső felületét, a tányérokat félkörívben díszítik. A csészék 2 dl-esek, 8cm magasak és 7,5cm átmérőjűek, a tányérok 21cm-sek.

A kaszinók világához képest más a játék hangulata családi körben vagy barátok között. Ehhez biztosítja a készlet a kártyázás melletti kellemes kávézás/teázás és ételfogyasztás lehetőségét.

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Kérem, tekintse meg az eladó összes terméke között megtalálható többi ajánlatomat is. Biztosan talál közte olyat, amelyet szívesen mondana a magáénak, vagy adna ajándékba.

Érdekesség:

  • József Attila: Osztás után (1935) (A költő a Japán kávéházban ajánlott 10 pengős fogadást, hogy bármilyen témára 15 perc alatt a végzet hatalmát kifejező szonettet ír. A Színházi Élet bridzsrovatát szerkesztő Darvas Róbert tartotta a tétet. A vers elkészült.
  • Az első számítógépes bridzsprogram 1958-ban született meg, és egy Univac számítógépen futott az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének egyik laborjában. Az elmúlt évtized tapasztalataival és technikai vívmányaival a hátuk mögött, a mai bridzs programok már messze túl szárnyalják elődeiket. Azonban sok más, logikus, az emberéhez hasonló, összetett gondolkodást igénylő játékokkal ellentétben a bridzs programok mind a mai napig nem értek el arra a szintre, hogy érdemben vehessék fel a versenyt a világ legjobb játékosaival.

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási információk

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvétel  ·Pécs


Google+