Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Royal Albert Old Country Roses ékszertartó, bombonier


9.500 HUF 33.88 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. december 10.
Termékkód: 1835246
Megtekintések: 202
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (307)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2019. február 20.
Regisztráció: 2016. február 08.
Terméktípus:váza
Készítő, márka:royal albert
Stílus:antik
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Kínálatomban egy Royal Albert Old Country Roses többféle célra (ékszertartó, cukortartó, bonbonier) is használható dobozt szeretnék bemutatni. A márkajelzést 1973-1993 között használták.

./.

A Royal Albert tervezői fejlesztették ki ezt a képen is látható a jellegzetesen angol, világszerte népszerű stílust.

Megteremtették a finomság, fehérség, tisztaság harmoniáját a porcelán kerámiában az érzéki, virágos mintákkal.

A legismertebb tervező Harold Holdcroft volt, aki gazdag és lágy színekkel kombinálta a buja, mély vörös rózsa melegét a tea rózsa finomságát adó rózsaszínnel, az őket körbefogó zölddel. Ő teremtette meg a gazdag arany pontozó festést a csiszolt aranyperemen. Haroldot 1972-ben Peter Roberts követte. A jelenlegi Design Stúdió folytatja a virágos hagyományt.

Ez a klasszikus minta kiemeli a testes és gömbölyű, bordázott edények alakját. 1962-ben történt elindítása óta, több mint 100 millió darab Old Country Roses-t adtak el világszerte.

Több, mint bármely más porcelán étkészletet!

./.

A kerek alakú doboz 5cm magas fedő nélkül, míg fedővel 12cm. Átmérője 11cm. Felülete bordázott kialakítású, oldalát a Royal Albert Old Country Roses-ra jellemző két nagy és két kisebb virágcsokor díszíti. Felső karimáját pontozásos aranyozás díszíti. A fedő széle hullámos kialakítású, és szintén pontozásos aranyozás díszíti. Tetejét körben a jellemző minta díszíti. Kecses fogantyúja szintén aranyozott.

Nagyon szép ajándék válhat belőle.

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Kérem, tekintse meg az eladó összes terméke között megtalálható többi kínálatomat is. Biztosan talál közöttük olyat, amelyet szívesen mondana a magáénak vagy adna ajándékba.

./.

Royal Albert története

A Royal Albert elődjét Thomas Wild az Albert Works megvásárlásával alapította, Longtonban 1895-ben. 1898-ban apja halála után Thomas Clarke Wild lett a Wild & Co. tulajdonosa. Ahogy a vállalkozás virágzott megszerzett más gyárakat és kerámia vállalkozásokat, és 1920-ra tulajdonában volt vagy irányító részesedést szerzett mintegy 15 Észak Staffordshire vállalkozásban.

Fiai csatlakoztak apjuk vállalkozásához a 20. század korai éveiben és a név Thomas C. Wild & Sons lett. Wild visszavonult az aktív vezetéstől 1932-ben, így fiai lettek a vezetők. Ők 1937-ben ésszerűsítették, és korszerűsítették a termelést. 1946-ban megszületett a döntés a bővítésre. Hogy finanszírozzák a terjeszkedést a cég volt az egyik első brit kerámia vállalkozás, aki belépett a London Stock Exchange-be a tőzsdére. A részvénykibocsátás, 1947. a július 8. ötszöri túljelentkezéssel zárt csak öt perccel nyitás után. 1960-ban megszerezték a Paragon China Ltd-t, amellyel jelentősen bővítik a gyártási bázist. Pearson Group készpénz és részvény ajánlatot tett 1964-ben az T. C. Wild & Sons Ltd.-re, amelyet a Wild családtagok elfogadtak. Ezzel beolvadt csoportba, amely új név az Allied angol Potteries Kft. nevet kapta. Ez kezdetben a Wild vállalkozásokat függetlenül működtették, Thomas E. Wild nevezték ki elnöknek és fia Kenneth és Peter Wild csatlakozott a testülethez. De 1966-ban az AEP bezárta az egyik üzletet, amely Peter Wild lemondását eredményezte, majd 1969-ben Kenneth Wild is lemondott pozíciójáról, amellyel megszakadt az utolsó családi kapcsolat is azzal a céggel, amit nagyapja alapított.

1970-ben az AEP a Thomas C. Wild & Sons Ltd.-t átnevezte Royal Albert Ltd.-nek. 1972-ben a Doulton felvásárolta a Pearson csoportot. Royal Albert Ltd., mint egy egység működött tovább Royal Doultonon belül. 1998-ban a történelmi gyárat bezárták, és „Royal Albert” gyártása átkerült más Doulton gyárakba, Indonéziába és 2002. decemberében az Egyesült Királyságban a „Royal Albert” gyártása megszünt. 2005-ben a a Wedgwood átvette a Royal Doultont, és ezzel megszerezte a Royal Albert márkát, azonban 2008-ban csődgondnokság alá került. A jelenlegi WWRD Holding Ltd.-nél még mindig egyik fő márka a Royal Albert.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási információk

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvétel  ·Pécs
Galéria Futár Díjtáblázat   Házhozszállítás már 1090 Ft-tól!


Google+