Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés
A hirdetés lejárt, a termék nem kelt el. Látogasson vissza később, elképzelhető, hogy az eladó újra meghirdeti a terméket.

Eredeti, antik kínai porcelán teáskészlet


45.000 HUF 156.75 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2019. március 19.
Termékkód: 2049282
Megtekintések: 193
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Danny (297)  
Baranya megye

Válaszadás: 100%-ban, 13 óra alatt
Pozitív értékelések: 98.21%
Utolsó belépés: Tegnap, 22:26
Regisztráció: 2014. augusztus 08.
Terméktípus:teás-, kávéskészlet
Készítő, márka:kínai porcelán
Kor:1800-1899
Jelzett:jelzett
Eredetiség:eredeti

Csodálatosan szép, fényes mázú, kézzel készült és máz alatt sötétkék színnel, kézzel festett magas minőségű, részletgazdag antik kínai porcelán teás készlet.

A készlet a következőkből áll : Egy 1 literes hasas kiöntőből, tetővel, egy nagyméretű 6 dl–es cukortartóból, tetővel, egy 3,5 dl-es kis kiöntőből, 3 csésze szettből, bő 2 dl-es csészékkel és 3 csésze aljból. A kiöntő száján van egy kis horzsolás, melyet fotóztam és az egyik tető belső peremén egy apró lepattanás. Ezeken kívül a készletnek más hibája nincs.

FIGYELEM ! A 20. század elején gyakran másolták ezt a formát és festették különbözően meg. Az eredeti ez a kék festésű tájkép mintás kínai karakter jelzésű !

A készlet mintája a tájképpel, a fákkal, különböző növényekkel, házakkal, folyóval a madarakkal és a hídon átmenő alakkal a jellegzetes ritka Nanking stílusú minta, mely főként az akkori, tehát a 18.-19. századi exportra szánt porcelánokon látható. Itt fontos hozzátenni azt , hogy habár már gyakori, hogy a kínai hallatán valami silány minőségre gondolunk , de akkoriban ez még nem volt így. A készletet, akkor a legmagasabb minőségű császári porcelánokkal együtt, az akkori exportokra gyártották. Mivel a készlet minden darabja kézzel festett, ezért a minta kicsit mindegyik darabon más. Érdekesség, hogy a csészék belseje is festett. Külön érdekesség, hogy a csészék és az alátétek jelzettek, ez nem általános. A jelzések a következőket jelzik : Jingdezhen tartományt ( ahol a császári porcelánokat készítették, ősidők óta) , a készítőt , Csi-t azaz porcelánt és még egy ősi jelet tartalmaz, melyek csak ezen az eredeti készleten vannak így jelölve az után gyártott készleteken MADE IN CHINA pecsét van ami, azt jelöli, hogy azokat később a 20. század elején gyártották ! Ez által valódi különlegesség !


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételPécs
FutárA pontos szállítási díjról érdeklődjön az eladónál.
Postázás2000 HUF


Google+