Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

ANTIK MEISSENI ÓRIÁS MÉRETÜ FIGURA EUROPA ELRABLÁSA


1.850.000 HUF 5,928.46 USD

Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. május 20.
Termékkód: 2969970
Megtekintések: 20
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

roberta265 (235)  
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban, 1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:03
Regisztráció: 2010. április 07.
Terméktípus:figurális, szobor
Készítő, márka:meissen

A termékeimet máshol is árulom, tehát vásárlás előtt kérem érdeklődjön a termék meglétéről, és ha a hirdetéssel kapcsolatban bárminemű kérdés merülne fel, nyugodtan tegye fel, és igyekszem mihamarabb megválaszolni azt!

ANTIK MEISSENI ÓRIÁS MÉRETÜ FIGURA EUROPA ELRABLÁSA IGAZI RITKASÁG 29 CM MAGAS  54X25 CM  HIBÁTLAN GYÜJTŐI DARAB.KÜLÖN TALPAZATON.MÉRETE SÚLYA ÉS ÉRTÉKE MIATT CSAK A SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES.

Európé (Agénór leánya)

[bevezető szerkesztése]

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Jump to navigationJump to searchEurópé

Született
Türosz
Házastársa
Asterios
Gyermekei

  • Minósz
  • Rhadamanthüsz

Szülei
Telephassa
Agénór (Poszeidón fia)

A Wikimédia Commons tartalmaz Európé témájú médiaállományokat.

Az „Európé” lehetséges további jelentéseiről lásd: Európa (egyértelműsítő lap).

Guido Reni: Europé és a bika

A szépséges Európé (görög betűkkel: Ευρώπη) a görög mitológia szerint Agénór föníciai király és Télephassza leánya. Testvére Kadmosz. A szépséges hercegnőbe beleszeretett Zeusz.

Legendája[szerkesztés]

A görög főisten hófehér bika képében jelent meg Európé előtt, és rávette, hogy másszon fel a hátára, majd átúszott a föníciai királylánnyal Krétára és magáévá tette. Európé három gyermeket szült Zeusznak e nászból: Minószt, Rhadamanthüszt és Szarpédónt. Később Kréta királya, Asztérion feleségül vette, és mivel neki nem volt utóda, vállalta a három gyermek felnevelését.

Agénór nem hagyta annyiban leánya elrablását, így Európé keresésére küldte fiát, Kadmoszt, aki azonban egy delphoi jóslat nyomán inkább megalapította Thébaivárosát.

Zeusz Európénak adott három ajándékot, hogy megvédhesse magát: a bronzembert, Taloszt, hogy védje őt, a zsákmányát sohasem tévesztő kutyát, Lailapszot, és a mindig célba találó gerelyt.

Több legenda keletkezett a Bika csillagképről, az egyik szerint Zeusz e kaland emlékére később létrehozta a bika alakját az égen, megalkotva a csillagképet. A görög mítoszokban többször visszatérő bikamotívum utalás a krétai bikakultuszra és arra a történelmileg nem igazolható, de feltehető eseményre, hogy a görögök (akhájok) még a minószi civilizáció fénykorában találkoztak először a krétaiakkal. Ugyanez a következtetés vonható le Thészeusz történetéből is.


Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest


Mások ezeket keresték