Tatai porcelán dísztányér M022


560.000 HUF 1,522.76 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. április 27.
Termékkód: 3565675
Megtekintések: 364
Megfigyelők: 4
Eladó adatai

MementoArt (50)    
Veszprém megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban3 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 12:44
Regisztráció: 2020. október 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:falidísz
Készítő, márka:herendi
Jelzett:jelzett
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti

Eladó a képeken látható, képek szerinti állapotban lévő tatai dísztányér. Szép, gyűjtői állapotban. Párja a tatai múzeumban található. Gyönyörű áttört perem fonott festett mintával, finom kis madarakkal.

Átmérő: 22 cm

“”Fischer Dezső festödéjének fényes sikereit a herendi gyár vezetésének válsá­ga és kudarca okozta. Fischer Dezső testvérei lemondtak az eddig használt klasszi­kus dekorok alkalmazásáról, egyszerűbb, olcsó áru készítésére törekedtek. Míg Herenden nagy mennyiségű, festetlen, porcelán fehéráru halmozódott fel, a tatai festöde magastűzü kemencéiben a hagyományos dekorok ragyogó színeit éget­ ték. A Viktória-mintával, Liechtenstein-mintával festett edények aljára Fischer Dezső gyári jegyként - apja jogán - a Herendre utaló koronás címert, mellé mo­ nogramját és a T betűt (Tata) festette. Nemzetközi sikereit is, mint "Fischer Mór fia" aratta: a tatai múzeumban őrzött díszokleveleken is e név szerepel.

Később a herendi gyár a sikeres és szinte riválisaként jelentkező tatai gyártól megtagadta a festetlen fehérárut, ezért Fischer Dezső meisseni és cseh porcelánt szerzett be s ezeket festette.
A tatai múzeum két fonott szélű, virágcsokorral díszített tányérja utal arra, hogy a festőműhely kapcsolatban állt a Hardtmuth-gyárral.” -részlet A magyar kerámiaművesség ezer éve című könyvéből-

Az ilyen darabra szokták mondani, hogy egy gyűjtő a fél karját odaadná érte. Én ilyen áldozattal nem élnék, de komoly ajánlat esetén, ha méltó helyre kerül, jó magyar forintért elcserélem.

Személyesen átvehető vagy a szokásos módon gondos csomagolással az aktuális postai díjszabással, vevő kérése szerint küldöm.

Kérem, amennyiben ideje engedi tekintse meg termékeimet, további nagyszerű darabokért.

Több tárgy vásárlása esetén egybe csomagolom őket, így a postaköltség is kedvezőbb a kedves vásárlónak.

“Megfigyelő” helyett az ajánlatokat szívesen meghallgatom, forduljon hozzám bizalommal.


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBalatonalmádi
Postázás1095 HUF

Mások ezeket keresték még