Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Fájdalmas Szűzanya a keresztnél - szenteltvíztartó porcelán


100.000 HUF 326.80 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. április 24.
Termékkód: 3591234
Megtekintések: 198
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

BaloghTibor (53)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 87.1%
Utolsó belépés: Ma, 12:29
Regisztráció: 2020. március 23.
Terméktípus:figurális, szobor
Készítő, márka:egyéb francia porcelán
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan

Fájdalmas Szűzanya
A fiával, Jézussal együtt szenvedő Szűz Mária elnevezése a katolikus hagyományban

Kézzel festett porcelán, mérete: 22cm magas, 14cm széles, hibátlan állapotban.

Fájdalmas Szűzanya
A fiával, Jézussal együtt szenvedő Szűz Mária elnevezése a katolikus hagyományban

Az újszövetségi Szentírásban Lukács evangéliuma megemlékezik arról, hogy amikor Szűz Mária és Szent József a zsidó vallás előírásai szerint bemutatták Jézust a jeruzsálemi templomban, akkor az agg Simeon megjövendölte Máriának: ”A te lelkedet is tőr járja át". Az egyházi hagyomány szerint ez a prófétai mondat a maga egészében akkor teljesült be, amikor a római katona a keresztre feszített és már meghalt Jézus oldalát lándzsával átdöfte (latinul transfixio, "átszúrás"). A hagyomány úgy tartja, ekkor vált teljesen eggyé Szűz Mária szenvedése Jézuséval. Az élő anya ugyanis jelen volt, ott állt fia keresztfája alatt, és szemtanúja volt Jézus szenvedéstörténetének. Krisztus testében szenvedett, de lélekben nem tört meg, az anyja viszont lelkében szenvedett de testével nem tört meg. Így anya és fia, Szűz Mária és Jézus szíve összeforrt ebben a pillanatban.

A kereszt alatt álló Mária (a szoros értelemben vett Fájdalmas Anya) szenvedésén kívül később a jámborság több más evangéliumi és hagyománybeli mozzanatot is azonosított, amelyekben Mária társa lett fia szenvedéseinek, részben már a keresztre feszítés előtt is, annak gyermekkorától kezdve. Így alakult ki a Hétfájdalmú Szűzre vonatkozó hagyomány. 1236-ból származik az első feljegyzés, amely Szűz Mária hét örömét és fájdalmát sorolja fel (addig általában ötöt-ötöt tartottak számon).


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás5000 HUF


Mások ezeket keresték még