0Z869 Heinrich von Bibra : Hangszeren játszó nő porcelán figura XVIII. század


75.000 HUF 202.78 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 06.
Termékkód: 3863967
Megtekintések: 93
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

antikvitasok (3002)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.84%
Utolsó belépés: Ma, 14:23
Regisztráció: 2013. március 05.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:figurális, szobor
Készítő, márka:egyéb márka, készítő

Antik szép állapotú barokk porcelán figura talapzaton. Kézzel festett részeltgazdag XVIII. század végi darab. Nyaka kezei és a hangszer is restaurált. Alján kék koronás jelzés: FF (Fulda Heinrich VIII. von Bibra 1770-1788)

Magasság: 16 cm

Súly: 0.295 kg

Heinrich von Bibra

Ugrás a navigációraUgrás a kereséshez

Heinrich von Bibra festménye, udvari festője, Johann Andreas Herrlein

Heinrich von Bibra medálja

HeinrichvonBibraProfilePrint.jpg

Nyomtatás a Calendarium Parum Capituli Fuldensis -ből

Heinrich von Bibra (VIII. Heinrich Fulda), herceg-püspök , fuldai herceg-apát (1711–1788) herceg-püspök és herceg-apát volt 1759 és 1788 között. Fuldai herceg-apát szerepeként a Szent Római Császárné fő érseki ( Erzkanzler ) további szerepét .

Életrajz

1711-ben született Schnabelwaidban Karl Sigmund von von Bibra néven , Heinrich Karl tábornok fia , báró von Bibra (1666-1734) és felesége, Maria Johanna Theresia von Eyb ( szül . 1685) között. Szigorú háztartásban nevelkedett tíz testvérrel. 1730 -ban lépett be a bencés rendbe, Heinrich nevet kapva. Filozófiát, teológiát és jogot tanult. Hat évvel később Rómába utazott.

1759 -ben közvetlenül a püspöki herceg és fuldai apát kiválasztása után el kellett menekülnie birodalmából, mivel azt a franciák és a hessiek is legyőzték a hétéves háborúban. Végül 1763 -ban békével vállalta Fulda és gazdaságának újjáépítését. Minden reggel hajnali 4 órakor energikus és felvilágosult uralkodó volt. A valutareformdal jó pénz jött. Útokat, hidakat, lakásokat, templomokat és árvaházakat épített. Fejlesztette a brückenaui fürdőt, felmérte a földterületeket ásványi anyagok tekintetében, és megalapította a híressé vált porcelánműveket. A porcelánműveket nem sokkal halála után feloszlatták.

Biztosította a vallásszabadságot, megtiltotta a zsidókkal való rossz bánásmódot, és protestánsokat alkalmazott katolikusok mellett az igazgatásban. 1777 -től a teológiai kar kivételével minden protestáns a Fuldai Egyetem minden karán szerezhetett tudományos fokozatot . A vidéki könyvtárakkal együtt bevezetett egy általános iskolarendszert, amely korának egyik legjobbja volt. Heinrich-von-Bibra-Schule a Fuldai Realschule (középiskola típusa) az ő nevéhez fűződik.

Forrás: wikipédia

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata1650 HUF
MPL - házhozszállítás1800 HUF
PostaPont1650 HUF

Mások ezeket keresték még