James Kent Old Foley márka jelzésű süteményes tál és lapát


14.500 HUF 39.15 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 29.
Termékkód: 4684495
Megtekintések: 131
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (364)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban9 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 04.
Regisztráció: 2016. február 08.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:tál, tányér
Készítő, márka:egyéb angol porcelán
Kor:1950-1969
Stílus:antik
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni önnek a kínálatomban szereplő James Kent Old Foley márka jelzésű süteményes tálját a hozzá tartozó lapáttal.

A süteményes tálon található márkajelzést 1955 körül kezdték használni.

./.

Old Foley kis területe nagyon közel volt Fenton és Longton önkormányzatok határvonalához, így jeleiben James Kent felváltva használta mindkét város nevét a különböző időszakokban. Az Old Foley céget Longtonban Aloysius Kent alapította (született 1864 meghalt 1953) öt munkással. A céghez csatlakozott később négy fia. 1913-ban lesz Ltd. James 1953-ben bekövetkezett halála után második fia, Philip Francis Kent lett az elnök.
A vállalat családi vállalkozásként működött 1981-ig, amikor megvásárolta a Bayer (UK) Ltd. [Bayer német multinacionális vegyipari és gyógyszeripari cég]. 1985-ben az üzletet átvette Morris Rushton mérnök. Ez rövid életű volt és 1987-ben a County Potteries PLC része lett.
1989-ben a County Potteries-t átkeresztelték Carlton & Kent-re (Carlton Ware és James Kent). Még ugyanebben az évben Carlton & Kent csődbe ment, és a James Kent részét megvásárolta M. R. Hadida Ltd. A cég neve James Kent Ltd. lett. Kb. 1995-ben a Wedgwood értékesítette a Foley China Works épületeit, akik az Old Foley Pottery szomszédságában működtek. Az Old Foley Pottery-t elbontották c.2006-ban. A cég Foley Cina Works-ként működött tovább, amely bezárt c. 2008-ban, és 2010-re lebontották.

./.

A gyönyörű süteményes tál 27cm átmérőjű. Széle hullámos kialakítású, arany csíkkal. Szélétől 15mm távolságra kezdődik a 45mm-es szélességű díszítés. Ebben a sávban piros alapon dús, aranyozott díszítést találunk. A sáv belső szélének határozott vonalát szintén arany díszítés teszi könnyedebbé. A tál középpontjában helyezkedik el az aprólékosan kidolgozott gyönyörű színes virágcsokor, amelyben nagyobb és kisebb virágok láthatók. A virágok színben és fajtában lévő változatossága teszi igazán mutatóssá a dekorációt.

A hozzá tartozó süteményes kanalat hasonlóan díszítették. A fogantyú része fehér, amelyet a piros hátterű aranyozással készített sáv követ. A kanál végén látható egy dekoratív színes virágcsokor.

A kanál 23 cm hosszú, és nagyon szép tartozéka a süteményes tálnak.

Nagyon szép ajándék válhat belőle!

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Kérem, tekintse meg az eladó összes terméke között megtalálható többi ajánlatomat is. Biztosan talál olyat, amelyet szívesen mondana a magáénak vagy adna ajándékba.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételPécs
Postázás2000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még