Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Kisfaludi Strobl Zsigmond Kossuth díjas szobrásztól.Észak Trianon.Irredenta szobor.Felvidék.Szlovák.


130.000 HUF 513.82 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. január 12.
Termékkód: 1856165
Megtekintések: 125
Megfigyelők: 6
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

egyszer (536)   
Somogy megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.28%
Utolsó belépés: Tegnap, 14:23
Regisztráció: 2013. március 09.
Termék leírásaSzállítási és fizetési információk
Téma:emberábrázolás
Anyag:terrakotta
Jelzés/Szignó:van
Kor:1900-1939
Állapot:hibátlan

Várom ajánlataikat.

Kisfaludi Strobl Zsigmond a Magyar művészet egyik legnagyobb alakja volt.Többek közt ezt az is jelzi hogy kétszer is Kossuth díjjal jutalmazták.

A szobor hibátlan.Restaurálás mentes.Garantáltan eredeti.Anyaga terrakotta.Magasság:29cm.Talapzat:12x15cm.Jelzés a talapzatban "K. Strobl" és külön réztáblán is.

Strobl alkotásán a kurucként megjelenített magyar vitéz egy tót kisfiú segítségével a megsebzett, keresztre támaszkodó, tépett ruhájú, hátrahanyatló fejű Hungáriát támogatja, vagyis az erős magyar harcos és a gyerekként gyenge szlovák együtt emelik fel a közös hazát szimbolizáló nőalakot. A két alak határozottan egy irányba néz, ezzel tesznek hitet a közös jövő mellett.

Ezen szobor nagyobb változata egykoron a Budapesti Szabadság téren volt látható.1921. január 16-án több mint nyolcvanezer ember szorongott a Szabadság téren megtartott szentmisén, amely után felavatták az úgynevezett irredenta szobrokat. Az akkori kormány határozta el az elszakításra ítélt országrészeket jelképező Trianoni szoborcsoport elkészítését és felállítását, hogy művészeti alkotásokkal is erősítse az egybetartozás gondolatát. A szövetség megrendelésére így a Felvidék (Észak) szobrát Kisfaludi Strobl Zsigmond, Alpokalja (Nyugat) szobrát Sidló Ferenc, a Délvidék (Dél) szobrát Szentgyörgyi István és Erdély (Kelet) szobrát Pásztor János szobrászművészek készítették el. A szoborcsoport hirdette a magyar nemzet fájdalmát elveszett országrészei miatt. A II.Világháború után a Szovjet emlékmű építésekor a szobrok lebontásra kerültek.További sorsuk ismeretlen, a mai napig egyik szobor sem került elő vélhetőleg megsemmisültek.

Ritka gyűjtői darab.Nagyon korrekt áron.Számla van a termékre.Kérem ha ideje engedi nézze meg a többi aukciós termékem.Lent a lap alján a kirakatban megtalálja eladó összes terméke fülre kattintva.Egy csomagban több terméket tudok küldeni így postadíjat spórolhat.

A tárgyat személyesen is átveheti.Vagy gondosan csomagolva küldöm.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal   PayPal

Szállítási információk

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvétel  ·Kaposvár
Galéria Futár Díjtáblázat   Olcsóbb lett! Házhozszállítás már 890 Ft-tól!
Postázás

Postázási díjak

Magyarország1500 - 2500 HUF


Google+