A HILTON tükrei! III/II-es darab. Exkluzív brutalista design a 70-es évekből. ( modern )


1.200.000 HUF 3,288.65 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 26.
Termékkód: 3876378
Megtekintések: 1492
Megfigyelők: 17
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

DesignCorner (84)    
Veszprém megye

Válaszadás: 100%-ban15 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 16:30
Regisztráció: 2020. szeptember 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:1950-1979
Anyag:réz
Állapot:korának megfelelő


Ez a tükör annak a kollekciónak a részét képezte, amit a művész saját galériájában állított ki, illetve különböző hazai és nemzetközi kiállításokon mutatott be. Ebből a méretből összesen 5 db készült. A 90-es években 2db talált gazdára darabonként 500 ezer forintért. A maradék 3 alkotásból további 1 került értékesítésre itt Galériasavária felületén. Ez a lll/ll-es darab.

A hilton tükrei:

A “kapitalista szállodalánc” első tagjának létrejötte egy kisebb csoda volt a legkeményebb szocializmusban. A budapesti volt kelet-európa első Hiltonja. Magyar részről pedig mindent megtettünk, hogy megmutassuk a nyugatnak tudásunkat. Legnagyobb kihívást a kivitelezés során az jelentette, hogy a budai vár régészeti leleteinek teljes megóvásával kellett egy modern épületet létrehozni.

Koppány László, és Halászi Tibor iparművészeknek köszönhető a szálloda rézből és bronzból készült tárgyainak jelentős része. Az ikonikus Hilton felirat is a művész műhelyében készült.

Olyan modernista alkotásokat kellett kitalálniuk, amik egy romos vár falain is jól mutatnak.

A 60-as évektől kezdve egyre nagyobb teret hódított a viking kultúrában gyökerező brutalista skandináv design. Ez a modernista szemlélet pedig tökéletesen illett a romos falak közé.

A magyar tervező és kivitelező párosnak köszönhetően számos remekmű készült. Koppány László tükrei több helyen is feltüntek az épületben. Megtalálhatók voltak a herendi bolt mellett, és a luxus lakosztályokban egyaránt. Számos külföldi előkelőség, és híresség csodálhatta meg őket..

Mèret: 90 cm-es átmérő

Tervező: Koppány László 1973 körül

Állapot: kiállítási darab volt, egy-két helyen korának megfelelő eloxáció

Anyag: hajlított patinázott vörösréz.

Ár: 2800 chf forintértéke. Ikonikus alkotás, a Hilton szállodát kivitelező magyar iparművészcsoport presztízs értékű alkotása.

Koppány László: Már több, mint tíz éve meghalt, de művészeti öröksége csak most lett elérhető.

A művész modernista alkotásai a korábbi Nemzeti Színháztól kezdve, számos intézményünkben megtalálhatók.Iparművészeti tárgyaival pedig a parlamentben, a volt luxusáruházban, vagy éppen a régi Hiltonban találkozhattunk. Iparosként, és galéria tulajdonosként, nem volt rászorulva, hogy művészetét elaprózva kisebb művészi alkotásokat értékesítsen.



Szállítás: személyes átvétel, vásárlás előtti egyeztetés alapján kiszállítás megoldható

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBalatonalmádi
Egyéb1 - 10000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még