Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Lourdes - i Boldogságos Szűz Mária


4.000 HUF 13.25 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. október 06.
Termékkód: 3201504
Megtekintések: 245
Megfigyelők: 3
Eladó adatai

csuri45 (667)    
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 16:11
Regisztráció: 2014. november 12.
Állapot:hibátlan

Méret. 4 x 2.8 cm a tok. 

A kép fémből készült. Mérete 20 x 18 mm

Amikor a betegekre figyel a világ

A betegek világnapja a Boldogságos Szűz Mária Lourdes-i jelenéséhez kapcsolt. Február 11-én, szentmisét mutatnak be a betegekért.

Lourdes a Pireneusok között, a Gave patak mentén húzódik meg, közvetlenül a francia-spanyol határ mentén. A település a jelenések előtt kevéssé volt ismert, a Szűzanya megjelenése után azonban világhírű kegyhellyé változott. Először Bernadettnek jelent meg, 1858. február 11-én. Két társával fát szedegetett a Massabielle szikla környékén, amikor egy malompatakon is átgázolva lemaradt. A 14 éves, beteges Bernadett váratlan és erős szélzúgásra lett figyelmes. Amint felnézett, a patak túlsó oldalán egy sziklahasadékban a Szent Szüzet pillantotta meg.

Szűz Mária természetfölötti fénytől övezve, gyönyörű fehér ruhában tűnt fel. Sarutlan lábait, amelyek egy vadrózsabokor ágait érintették, egy-egy aranyrózsa díszítette, derekát pedig kék öv fonta körül. Fejéről dús fátyol hullott alá. A Szűz imádságra kulcsolt keze hófehér rózsafüzért tartott, amelynek szemeit aranylánc fogta egybe.

A Lourdes-i Boldogasszony később is megjelent Bernadettnek, összesen 18 alkalommal. A kilencedik jelenés napján, február 25-én már háromszázötven ember ment el a barlanghoz. Ekkor fakadt a csodás forrás, melytől sokan már a jelenések napjaiban meggyógyultak. A Szent Szűz, jelenései alkalmával azt kérte, hogy emeljenek kápolnát a történések helyén, és vezessenek oda zarándoklatokat. Háromszor szólított fel bűnbánatra, és biztatott a bűnösök megtéréséért végzett imára.

A lourdes-i forrás vize ma is buzog, és gyógyít. Természetfeletti jellegét 1862. január 18-án a tarbes-i püspök hivatalosan elismerte a jelenések valódiságát és megadta az egyház hozzájárulást a Lourdes-i Boldogasszony kultuszához, majd 1891-ben XIII. Leó pápa hivatalosan is elismerte.

Az elmúlt jó 130 év alatt Lourdes-ban 6-7 ezer ember gyógyult meg, amiből az Egyház mintegy 60-at ismert el csodálatosnak.
Lourdes-ot évente 3-4 millió zarándok és sokszázezer beteg keresi fel. A gyógyulások sora világos jele és igazolása Bernadett hitelének.

Bernadett Soubirous a történések után hamarosan apácanövendék lett Neversben. Tizenhárom évig volt szerzetes, 1878. december 11-től 1879. április 16-án bekövetkező haláláig ágyban feküdt. 1933. december 8-án XI. Piusz pápa avatta szentté. Az Egyház 1993-tól az első lourdes-i jelenés napján, február 11-én ünnepli a Betegek Világnapját.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest XIV.
Postázás650 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még