Egy újabb hasznos fejlesztéssel bővült a Galéria Savaria, amely az adásvételek rugalmas lebonyolításában segíti majd a felhasználókat.

Az adásvétel részletei oldalt a korábbiakban azzal a céllal hoztuk létre, hogy az adásvétel lebonyolításához szükséges alapvető információkat az eladók és vásárlók egy helyen, átlátható módon találják meg. A tranzakcióban részt vevő felek ezen a felületen érhetik el a fizetési és szállítási információkat, úgy mint a vásárló által megjelölt szállítási és fizetési módot, szállítási címet, illetve a fizetéshez szükséges adatokat.

Ugyanakkor ezeket az információkat csak fix áras vásárlás során tudtuk a felhasználók rendelkezésére bocsátani, hiszen a vevőnek kizárólag a kosaras vásárlási folyamatban volt lehetősége választani az eladó által felkínált fizetési és szállítási módok közül.

Mostantól az ajánlat és licit útján megvásárolt termékek esetén is elérhetőek lesznek ezek az információk.

Miért hasznos ez?

Ha egy webáruházban vásárolunk, természetes, hogy megadjuk az általunk preferált szállítási és fizetési módot, illetve személyes átvétel kivételével a szállítási címet, ahova várjuk a megvásárolt árut.

Ugyanígy, egy online piactéren történő vásárlás esetén is jogos elvárás, hogy a felhasználók rendelkezzenek azokkal az információkkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a termék kifizetése, illetve átadása mielőbb megtörténjen, illetve hogy ez az információcsere a lehető legrugalmasabban történjen.

Ezidáig az ajánlat és a licit útján megvásárolt termékek esetén erre nem volt lehetőség és a felhasználóknak üzenet formájában kellett pontosítani az átadás, átvétel részleteit, amely sok esetben megnehezítette és lassította a lebonyolítást.

Mostantól nemcsak fix áras vásárlás, hanem az ajánlat és a licit útján megvásárolt termék esetén is levesszük a felhasználók válláról a terhet és minden szükséges információt megtalálhatnak majd az adásvétel részletei oldalon.

Mi változott?

  • Az ajánlat és a licit útján megvásárolt termék esetén a vásárló utólag, az adásvétel részletei oldalon választhat a felajánlott fizetési és szállítási módok közül. Erre a vásárláskor kiküldött értesítőben, illetve az üzenőfelületen is felhívjuk a vevő figyelmét.

    A vásárló ezzel a felhívással találkozik az adásvétel részletei oldalon. Az adatok megadását követően értesítőt küldünk az eladónak.

  • A szükséges adatok kitöltését követően az eladó automatikusan értesül arról, hogy a vevő megadta az adásvétel lebonyolításához szükséges adatokat.

  • Ezentúl ha a vevő rögzíti a szállítási adatait a tranzakcióhoz, a Galéria Futár megrendelése során automatikusan kitöltjük a címzett adatait, így még rugalmasabb lesz a futárrendelés folyamata.