Online piacterünkön nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az eladók és a vásárlók egy színvonalas, megbízható felületen köthessenek üzletet. A Galéria Savarián egy általános, minden felhasználóra kiterjedő szűrőrendszer szankcionálja vagy szükség esetén véglegesen korlátozza a szabálytalan felhasználókat. Viszont az eladók, saját belátásuk szerint további feltételeket támaszthatnak leendő vásárlóikkal szemben.

Néhány gondolat, hogy a Galéria Savarián milyen biztonsági intézkedések mentén működik:

  • Nincs regisztráció nélküli vásárlás

  • A felhasználók valós értékelést írnak egymásról

  • Egy kitiltott felhasználó nem indíthat új regisztrációt

Vásárlói követelmények

Az általános, minden felhasználóra kiterjedő védelmen felül az eladóknak további lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját belátásuk szerint további feltételeket támasszanak leendő vásárlóikkal szemben.

Ezeket a beállításokat a felhasználói fiókjukban, az eladói beállítások Vásárlói követelmények oldalán szabályozhatják.

Legújabb fejlesztésünkkel egy újabb opcióval bővítettük a Vásárlói követelményeket, amely lehetővé teszi, hogy az eladók egy további, új szempont alapján rendelkezzenek arról, hogy milyen “előélettel” rendelkező felhasználók számára engedélyezik a vásárlást.

Ide kattintva részletesen is olvashat arról, hogy a Vásárlói követelmények segítségével milyen további beállítási lehetőségek közül választhatnak az eladók.

Új beállítási lehetőség: új vásárlók jóváhagyást követően vásárolhatnak tőlem

A Galéria Savarián az eladók és a vásárlók értékelést írnak egymásról. Az eladók beállíthatják, hogy az új vevők számára, akik még nem vagy csak kevés pozitív értékeléssel rendelkeznek, előzetes jóváhagyást követően engedélyezik a vásárlást.

A beállítási lehetőség 0-3 pozitív értékelésig terjed, így az előzetes jóváhagyási rendszer a legalább 4 pozitív értékeléssel rendelkező vásárlók esetén már nem érvényesül.

Az opcióval egyben lehetőség nyílik arra is, hogy az eladó a vásárlás előtt felvegye a kapcsolatot az érdeklődővel és meggyőződjön a vásárlási szándék komolyságáról. Ez – különösen a nagyobb értékű vásárlások esetén – hasznos opció, amellyel elkerülhetők az esetleges későbbi kellemetlenségek.

Mit lát a leendő vásárló, ha érvényes rá a beállított feltétel?

Ha a beállítás aktív és a vevő nem éri el az eladó által beállított pozitív értékelés számát, a vásárlás, az ajánlatküldés és a licitálás során egy felhívás jelenik meg számára, amelyben arról tájékoztatjuk, hogy az eladó előzetes jóváhagyáshoz köti a vásárlást. Vásárlási kérelem egy kattintással küldhető, amelyről az eladó értesítőt kap. Üzenetet természetesen ettől függetlenül tud küldeni a vásárló az eladónak.

Eladóként hol tudom kezelni a beérkező vásárlási kérelmeket?

Az eladó a Beállításokon belül a Tiltólista és engedélyek aloldalon tudja kezelni a beérkező vásárlási kérelmeket. Itt az eladó dönthet a kérelem jóváhagyása vagy az elutasítása mellett, illetve lehetőséget kap arra is, hogy üzenetrendszeren keresztül felvegye a kapcsolatot az érdeklődővel.

Az eladó döntéséről az érdeklődő értesítőt kap.

Hasznos információk:

  • Egy felhasználó egy eladónak csak egy alkalommal küldhet vásárlási kérelmet
  • A vásárlási kérelem jóváhagyása vagy elutasítása az eladó valamennyi termékére érvényes
  • Egy elutasított kérelmet a későbbiekben bármikor megváltoztathat az eladó

Mit tehet a vevő, ha az eladó elutasítja a vásárlási kérelmet?

Ha az eladó elutasítja a vevő vásárlási kérelmét, mindaddig nem fog tudni vásárolni tőle, amíg nem szerez annyi pozitív értékelést, amennyi megfelel az eladó által beállított kritériumnak.

Az elutasított kérelem esetén elképzelhető, hogy érdemes még egy próbát tenni. A vásárló bármikor fel tudja venni a kapcsolatot az eladóval az üzenetrendszeren keresztül és érdeklődhet az elutasítás oka felől.

Továbbá érdemes tovább böngészni a Galéria Savaria kínálatában és pozitív értékeléseket gyűjteni. Az eladók nagyobb bizalommal kötnek olyan vásárlóval üzletet, akik már korábban sikeres adásvételt bonyolítottak.