Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Adatkezelési Nyilatkozat

Az Ön adatainak biztonsága elsődleges fontosságú a Galéria Savaria számára. Ezen nyilatkozatban ismertetjük az adatkezelés alapelveit, melyek megfelelnek az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogi szabályozásnak.

Az adatkezelő, a Galeria Savaria LLC (113 Cherry St #94313, Seattle, WA 98104, USA, továbbiakban szolgáltató, adatkezelő, üzemeltető) magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát.

Adatok gyűjtése, használata

A Galéria Savaria, illetve az ahhoz kapcsolt vállalkozások alatt megtalálható online piactér (a továbbiakban Szolgáltatás) használata során adatok megadására kérhetjük.

A Galéria Savaria, valamint az ahhoz kapcsolt vállalkozások megoszthatják egymással ezen adatokat és ezen nyilatkozat értelmében felhasználhatják azokat. Továbbá egyesíthetik ezeket az adatokat annak érdekében, hogy termékeit és szolgáltatásait fejlesszék.

Milyen adatokat gyűjtünk és hogyan használhatjuk fel ezeket?

A Galéria Savaria oldalainak böngészése általában regisztráció, vagyis személyes azonosításra alkalmas adatok megadása nélkül is lehetséges, azonban minden aktív tevékenység regisztrációhoz, és így személyes adatok megadásához kötött.

Személyes adatnak minősül minden olyan adat, amely bármely meghatározott természetes személlyel (érintett) kapcsolatba hozható, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet.

A regisztráció során egyértelműen feltüntetjük a kötelezően és opcionálisan megadandó adatokat. A kötelezően megadandó adatok elengedhetetlenül szükségesek az azonosításhoz, valamint a kapcsolatfelvételhez. Bizonyos szolgáltatások esetében további, például pénzügyi vonatkozású adatok megadását is kérhetjük, amelyeket számlázási vagy ellenőrzési célból használhatunk fel.

A szolgáltatáson belül, az érintettel kapcsolatos minden adat kezelése önkéntes hozzájáruláson alapul.

A személyes adatok lehetővé teszik a számunkra, hogy hírlevél formájában tájékoztassuk önt a Galéria Savaria szolgáltatásainak fejlesztéséről, újdonságairól, aktuális kedvezményeiről vagy egyéb közleményeiről. A személyes adatok segítik szolgáltatásaink, valamint az oldalainkon fellelhető tartalmak fejlesztését. A hírlevélről bármikor leiratkozhat a Hírlevél aloldalon.

A személyes adatai segítik szolgáltatásaink, funkcióink, tartalmaink folyamatos fejlesztését, a felhasználói élmény javítását, valamint szolgáltatásaink biztonságos működtetését.

Személyes adatait felhasználhatjuk arra, hogy alkalmanként közleményt küldjünk önnek, szolgáltatásaink fejlesztéséről, tartalom és funkciók bővítéséről, szabályok, adatok módosításáról, továbbá az oldalon történő önt érintő eseményekről e-mailben, levélben postai úton vagy a megadott telefonszámon. Mivel ezen információk ismerete elengedhetetlen a szolgáltatások rendeltetésszerű használatához, ezen értesítésekről nem tud leiratkozni.

Személyhez nem köthető adatokat is gyűjtünk a szolgáltatás használata során. Ezen adatokat bármilyen célból felhasználhatjuk, továbbíthatjuk, valamint közzé tehetjük.
A weboldalon végzett tevékenységekre vonatkozó információkat is gyűjtjük. Ezeket arra használjuk, hogy felhasználóinknak hasznos információkat, funkciókat nyújtsunk, valamint hogy megértsük, melyek azok a szolgáltatásaink, funkcióink, amelyek a legnagyobb érdeklődést váltják ki.

A szolgáltatás használata során keletkező adatokat felhasználhatjuk vitás esetek rendezésére, működési hibák felfedésére, tájékoztatás adására, továbbá arra, hogy az Általános Felhasználási Feltételeket érvényre juttassuk, ezáltal lehetővé téve, hogy a Galéria Savaria az őt megillető jogokat gyakorolja.

Amennyiben ön úgy dönt, hogy szolgáltatásunk keretében vásárlást kezdeményez, kezeljük az adásvétellel kapcsolatos adatait, ideértve a más felhasználók által hagyott véleményeket. Eladóként a szolgáltatás Üzemeltető részére fizetendő díjának elszámolásával és megfizetésével, valamint az adatok ellenőrzésével kapcsolatban további adatok megadása válhat szükségessé az Ön részéről, úgy mint fényképes igazolvány, lakcímkártya fénymásolatának küldése elektronikus vagy postai úton.

Fenntartjuk a jogot arra, hogy az egyes felhasználók által és rájuk vonatkozóan harmadik személyek (például más felhasználók) által küldött személyes adatokat is tartalmazó leveleket és egyéb anyagokat az adott felhasználó személyéhez köthető módon és formában tároljuk vagy kezeljük.

Cookie-k és egyéb eszközök

A szolgáltatás használata során cookie-kat, valamint egyéb eszközöket használhatunk annak érdekében, hogy testreszabott szolgáltatást nyújthassunk felhasználóinknak.
Ezek a technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést, megtudhatjuk, hogy mely aloldalak a leglátogatottabbak, melyek a legnépszerűbb funkciók, valamint információt kaphatunk szolgáltatásaink hatékonyságáról. Ezek alapján a felhasználóra szabott preferenciákat állíthatunk fel.

A cookie-k és egyéb hasonló technológiák segítségével ellenőrizzük, hogy a felhasználó bejelentkezett-e a fiókjába és ennek megfelelően jelenítünk meg számára releváns, oldal használatához szükséges tartalmakat.

Ugyanezen eszközök segítenek megvédeni a felhasználó fiókját attól, hogy valaki más férhessen hozzá. A cookie-k és más hasonló technológiák emellett arról is tájékoztatnak minket, ha többen jelentkeznek be ugyanarról a számítógépről. A jogosulatlan bejelentkezés megelőzése mellett arra is felhasználjuk a cookie-kat és más hasonló technológiákat, hogy megakadályozzuk a szolgáltatásainkhoz hozzáférő személyeket vagy gépeket a szabályzatainkat sértő tevékenységekben. Ez közösségünk védelmét, valamint online piacterünk hatékony működését szolgálja.

A cookie-k és más hasonló technológiák (pl. képpontok) a hirdetések értelmezésére, megjelenítésére, relevánsabbá tételére, termékek és szolgáltatások elemzésére szolgálnak. Cookie-kat használunk például annak érdekében, hogy partnereinkkel együtt a felhasználó érdeklődésére potenciálisan számot tartó hirdetéseket jelenítsünk meg a felhasználó számára a Galéria Savaria felületén, vagy más webhelyeken és mobilalkalmazásokban. Emellett ezekkel az eszközökkel mérjük egy-egy hirdetés teljesítményét, úgy mint a hirdetésre történő kattintást, illetve hogy a látott hirdetést követően az illető később vásárolt-e a weboldalunkon vagy igénybe vette-e a hirdetett szolgáltatást.

A fellelhető weboldalak többségéhez hasonlóan, látogatása során rögzíthetjük IP címét, a látogatás időpontját, valamint egyes esetekben - a felhasználó böngészőjének beállítástól függően - az operációs rendszer és a böngésző típusát, valamint a megtekintett oldal címét - technikai okból, valamint a felhasználói szokásokra vonatkozó statisztikák készítése céljából.
Ezen eszközöket trendek, valamint felhasználóink weboldalhoz kötött tevékenységeinek megállapítására, elemzésére használhatjuk.

Adatok közzététele, továbbítása

Kik ismerhetik meg az Ön adatait?
A Galéria Savaria számára elsődleges fontosságú a felhasználók személyes adatainak védelme. Kiemelten fontosnak tartjuk a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását, így minden olyan biztonsági és technikai intézkedést megteszünk, amely a személyes adatok bizalmas kezeléséhez szükséges.

Az általunk kezelt adatokat kizárólag a szolgáltatás nyújtásában közreműködő munkavállalóink ismerhetik meg.

Tranzakció létrejötte során a résztvevő feleknek rendszerünk automatikusan elküldi egymás elérhetőségeit (név, e-mail cím, telefonszám) annak érdekében, hogy felvehessék egymással a kapcsolatot.
A termékekkel kapcsolatos hozzászólások minden látogató számára láthatóvá válnak.
Az egyes felhasználók személyes azonosítója (felhasználóneve) nyilvános, mindenki számára hozzáférhető adat. Az egyes felhasználók szolgáltatás keretében kifejtett tevékenysége a személyes azonosítójuk alapján bárki által követhető és visszakereshető, így abból személyes adatnak minősülő következtetések is levonhatóak.
Az oldal szolgáltatásainak, úgy mint üzenetküldés, ajánlattétel vagy egyéb tartalom feltöltésére szolgáló funkció használata során előfordulhat, hogy a felhasználó maga, vagy más személy felfedi egy adott felhasználó személyazonosságát vagy egyébként másoknak lehetővé teszi személyes azonosítását és ebből kifolyólag a szolgáltatás keretében kifejtett tevékenység személyéhez történő kötését.

Előfordulhat, hogy a Szolgáltatás bizonyos részeit független szolgáltatók biztosítják vagy üzemeltetik. Amennyiben egy felhasználó úgy dönt, hogy ezeket a szolgáltatásokat is igénybe veszi, és ennek keretében személyes adatokat ad meg, az ilyen adatkezelésre az adott független szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata vonatkozik.

Egyéb adatkezelés

A Galéria Savaria a hatóságok részére, jogszerű megkeresésüket teljesítve - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Ezen kívül a Galéria Savaria is közzétehet, kiadhat adatokat, ha a felhasználóhoz köthető tevékenységet gyanúsnak vagy jogsértőnek véli vagy a felhasználó ráutaló magatartást tanúsít, továbbá ha a felhasználó tevékenysége a szolgáltatás használatával kapcsolatos szabályzatokat sérti, beleértve a számlatartozással rendelkező felhasználók adatainak követeléskezelőnek történő kiadását.
Újraszerveződés esetén, beleértve a fúziós, illetve eladási tevékenységet valamennyi adatot továbbíthatunk a szóban forgó harmadik fél számára.

Adatkezelés időtartama, adatok módosítása, regisztráció megszüntetése

Adatkezelés időtartama
A szolgáltatás használata során és azzal összefüggésben keletkezett személyes adatok kezelésének időtartama addig terjed, amíg az adott felhasználóval a jogviszony fennáll.

Adatok módosítása
Amennyiben a felhasználó státusza nem áll korlátozás alatt vagy a felhasználónak nincs fizetetlen számlája, a felhasználói fiókban kialakított aloldalon az adatok többsége bármikor módosítható, ugyanakkor a módosított adat is tárolásra kerül.

Regisztráció megszüntetése
Ha a felhasználó a továbbiakban nem kívánja igénybe venni a Galéria Savaria szolgáltatásait, a Beállítások menüponton keresztül megszüntetheti fiókját. A Galéria Savaria a regisztráció megszüntetése esetén is köteles megtartani a felhasználó számlázással kapcsolatos adatait.
A regisztráció megszüntetése akkor kérhető, ha:
- a Felhasználó utolsó Galéria Savarián bonyolított tranzakciója óta legalább 30 nap eltelt
- a Felhasználónak nincs értékelésre, lezárásra váró tranzakciója
- a Felhasználónak nincs számlatartozása a Galéria Savaria felé
- a Felhasználónév vagy bármely személyéhez köthető felhasználónév nem áll korlátozás alatt

Amennyiben a fenti esetek valamelyike fennáll, úgy a Galéria Savaria megtagadja a regisztráció megszüntetésére vonatkozó kérelmet.

A felhasználó elfogadja, hogy a fiók megszüntetése esetén a Galéria Savaria rendszere biztonsági okokból 30 napig tiltja azokat az új regisztrációkat, amelyek összefüggésbe hozhatók a megszüntetett fiókkal.

Nem vállalunk felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archiválásra került, korábbi adatokért, oldalakért. Ezek eltávolításáról a keresőoldal működtetőjének kell gondoskodni.

Adatok biztonsága

Bár az iparági standardoknak megfelelő biztonsági intézkedéseket foganatosítunk ennek biztosítására, nem garantáljuk, hogy az egyes felhasználók Szolgáltatás keretében kifejtett tevékenységével kapcsolatos vagy a Szolgáltatáson belül megjelenített személyes adatai kizárólag a jelen adatkezelési nyilatkozatban meghatározott módokon kerülnek kezelésre. Harmadik személyek, vagy akár más felhasználók is képesek lehetnek arra, hogy jogellenesen az adatvédelmi és személyiségi jogokat védő jogszabályi rendelkezések oltalma alá tartozó üzeneteket vagy adatokat hallgassanak le vagy fürkésszenek ki. Ezen felül a felhasználó is megadhatja személyes adatait harmadik személyeknek, akik azt jogellenes célra vagy módon is felhasználhatják. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján az Üzemeltető a felhasználók kifejezett hozzájárulása hiányában is jogosult bizonyos személyesnek minősülő adatok, többek között számlázási és forgalmi adatok kezelésére. Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény alapján az Internet-hozzáférést biztosító és más hírközlési szolgáltatók is jogosultak bizonyos körben a felhasználók személyes és egyéb adatainak kezelésére.

A felhasználókat kizárólagos felelősség terheli a személyes azonosítójuk és jelszavuk használatáért, ideértve az azonosító és a jelszó használatával összefüggő valamennyi tevékenységért. Ebből kifolyólag javasolt az ilyen azonosítót és jelszót titokban tartani. Amennyiben a felhasználó ezeket az adatokat mégis felfedi egy harmadik személy számára, ennek következtében elveszítheti a Szolgáltatás keretében az Üzemeltető és más adatkezelők által kezelt adatai feletti rendelkezés lehetőségét és jogilag kötelező érvényű ügyletek személyes kötelezettjévé is válhat. Ilyen esetben javasolt az adott azonosítót haladéktalanul módosítani.

Jogorvoslati lehetőségek

Az a felhasználó, aki úgy véli, hogy az üzemeltető sérti személyes adatai védelméhez való jogát, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a Kapcsolat menüponton keresztül.

A galeriasavaria.hu oldalon a jogorvoslati lehetőségeket, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza.

Kapcsolatfelvétel

Az ügyfélszolgálattal az oldalon biztosított űrlap segítségével e-mail útján lehet felvenni a kapcsolatot. A beérkező üzeneteket archiváljuk.

Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató megváltoztatására. A módosított nyilatkozat a hozzáférhetővé tételt követő 10. napon lép hatályba.

Google+