1873.PETŐFI SÁNDOR ÚJABB KÖLTEMÉNYEI 1847-49 I.-II. (TELJES!) ATHENAEUM (EMICH GUSZTÁV) gyűjtői!


Most olcsóbb!

A leárazás jún. 25. 19:56-ig tart.

20.000,- HUF
17.000 HUF 48.01 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. május 23.
Termékkód: 5823544
Megtekintések: 3
Megfigyelők: 3
Eladó adatai

iskatel (1784)   
Veszprém megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. május 22.
Regisztráció: 2011. április 12.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:19. század
Állapot:kiváló
Kötés típusa:bőrkötés

A cimben leirt és a fotókon látható ma már unikálisan ritka Petőfi kiadás- történelmünk viharai miatt elég nehezen és megkésve? láthatott m napvilágot. Emich Gusztáv már a költő életében megvette és kifizette annk jövőbeli verseit-de a segesvári kozák lándzsa megakadályozta abban hogy megkapja a kéziratokat-melyeket csak 1950 ben,a gyászév leteltével adott át neki Szendrey Júlia. Mindjárt neki is látott a kiadásnak,de akadozott ez az akkor életveszélyes vállalkozás,hiszen még a költő fejedelem nevét is csak suttogva lehetett kimondani..Már a kiadó is nyirbálta a forradalmi verseket-irta is az özvegy Arany Jánosnak-hogy "fölöttébb nehézkesen és megherélve" inedul az utolsó kötet. 1852 -re el is készült-DE egyik éjjel dörömböltek az ajtón...-puskatussal...a császári hivatalok elkobozták és zúzdába küldték a példányokat-pár példányt menthettek ki-nagy részük lappang,2 ismert példány van,ha jól emlékszem. Aztán 1858 ban megint kiadták,abból is csak a herce-hurca lett.Végül 1871-ben és 73 ban jelent meg az elméliteleg teljes és bővitett kiadás-DE még ez is 100 9ldallal kevesebb,mint a kézirat-viszont sok az előző kiadásban elferditett cimet vissza irtak.. A hirdetés tárgya igen szép,kiváló gyűjtői állapotú-vagy nyomott és aranozott bőr-vagy bőrhatású vászon-(mivel sehol sincs kifeslés igy ezt nem tudom teljes biztonsággal kimondani,de nincs is jelentősége-a lényeg hogy iparmúvészeti remek ez az eredeti állapotú kiadói kötés.Végig aranyozott lapélek-meritett papir-méltő a könyv a tartalmához. Igazi gyűjtői,aukciós darab!

304 + 299 old. 16x12 cm

KIZÁRÓLAG MPL automatába,MPL Postánmaradóra illetve MPL cimre üzleti csomag opciókkal tudom csak vállalni a postázását-a mindenkori hivatalos postai dijszabás szerint.

TISZTELETTEL KÉRNÉM A KEDVES VÁSÁRLÓKAT HOGY A LEÜTÉS UTÁN MAX HÁROM NAPON BELÜL RENDEZZÉK AZ ÁTUTALÁST-VAGY HA ELTÉRŐ KÉRÉSÜK LENNE EZ IDŐBEN ENGEM A GS LEVELEZŐ FELÜLETÉN ÉRDEMBEN MEGKERESNI SZIVESKEDJENEK! HA ELMARADNA,SEMMISNEK TEKINTEM AZ ADÁS-VÉTELT,NEGATIVVAL ÉRTÉKELEM,A TERMÉKET ÚJRA INDITOM ÉS A HANYAG FELHASZNÁLÓT KIZÁROM A VÁSÁRLÓIM SORÁBÓL!SZIVES MEGÉRTÉSÜKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Postázás
2650 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még