Ikonikus retró bútor: Franz Ehrlich highboard a 602 sorozatból - 602 G, Hellerau (1957-69)


280.000 HUF 761.73 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 25.
Termékkód: 5067171
Megtekintések: 159
Megfigyelők: 7
Eladó adatai

Typhaine (0)  
Pest megye

Pozitív értékelések: nincs értékelés
Utolsó belépés: 2024. február 25.
Regisztráció: 2018. szeptember 10.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:1950-

Ikonikus bútordarab a Bauhaus jeles képviselőjétől!

Tervező: Franz Ehrlich

Gyártó: VEB Deutsche Werkstätten Hellerau

Származási hely: Németország

Stílus: midcentury

Kor: 1957-1969

Állapot: korának megfelelő

Eredetiség: eredeti címkével a hátlapján

Méretei: 158 x 45 x 136 cm

Állapot: korának megfelelő, szép előlappal. Némi kopás, például karcolások és az öregedés egyéb jelei felfedezhetők, elsősorban az oldalán. Teteje szép. Két kulcs van hozzá.

Bemutatása: A jellegzetes, fiókos fogantyúkkal ellátott tálalószekrény a 602-es bútorsorozat része (602 G), amelyet Franz Ehrlich tervezett a Deutsche Werkstätten Hellerau számára az 1950-es években.

Az 1907-ben Lipcsében született Franz Ehrlich építész és tervező Bauhaus tanítvány volt, később többek között Walter Gropiusnak dolgozott. Az 1940-es évek végétől Selman Selmanagićhoz hasonlóan a Deutsche Werkstätten Hellerau művészeti asszisztense volt. Az általa tervezett "602" bútorsorozatot 1957 és 1967 között gyártották. A Deutsche Werkstättenben építészként és művészként sokoldalúságát belsőépítészettel, kiállítási architektúrák és kiállítási standok terveivel, valamint számos egyedi bútordarabbal és bútorsorozattal bizonyította. A berlini Funkhausban a Franz Ehrlich által a hellerau-i műhelyekből tervezett ikonikus bútorokat, berendezési tárgyakat a hozzáértők máig gondosan őrzik. Ennek oka az egyszerű, modern design, amely a skandináv designra emlékeztet, valamint a jellegzetes, hajlított fogantyúk.

A gyönyörű tálalószekrény teljesen furnérozott, un Sen furnéros. Az Európában már régóta ismert keményfa a Sen, Kelet-Ázsia nem trópusi erdőiből származik és könnyű, szerkezetében gazdag fa megjelenése miatt dekoratív furnérként, vagy tömörfaként használják. A kőris, a szilfa vagy a világos tölgy felületes hasonlósága gyakran vezetett ahhoz a téves feltételezéshez, hogy kőrisről van szó. A Sen nem tartozik ezekhez a nemzetségekhez vagy a botanikai családjaikhoz. Az itt kínált highboard minden felületét vastag Sen furnér borítja. A highboard hátulját rétegelt lemez borítja.

#midcentury #komód #retro #fiókos #vitrin #sen fa #sen furnér #kőris #egzóta furnér #hellerau #franz ehrlich

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Kérjük érdeklődjön a termék eladójánál.

Mások ezeket keresték még