0R186 Régi svéd bőrrel bevont fém gyufatartó


4.400 HUF 11.97 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 25.
Termékkód: 2048093
Megtekintések: 94
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

regitargyaim (4823)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 17:24
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:egyéb

Régi, kisméretű, bőrrel bevont fém gyufatartó, gyufásdoboz tartó. Elején fémből készült plakett, mely a svédországi Hälsingborgban látható Kärnan tornyot ábrázolja. A bőr réteg az egyik sarkánál sérült. Felirat: KARNAN HÄLSINGBORG

Szélesség: 3.5 cm
Magasság: 4.5 cm
Súly: 0.011 kg
Kärnan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a cikk egy svéd toronyról szól. A Mahabharatha epikus karakterhez lásd Karna . A hullámvasúthoz lásd a magot (hullámvasút) .
KärnanHelsingborg
Kärnan

A mag ( svéd kiejtés:  [ɕæːɳan] , dán : A mag , mind szó szerint a The Core ) egy középkori torony Helsingborgban , a Scania- ban, Dél- Svédországban . Ez az egyetlen megmaradó rész egy nagyobb dán vár som, alongwith a várat Kronborg a szemközti az a hang , szabályozható a bejáratot között a Kattegat és a Hang és yderligere délre a Balti-tengeren . [1]

Történelem 

A Helsingborg erőd eredete vitatható, de a dán legendák eredetét a legendás Fróði király uralkodóvá teszi . A férfiak számára a harcot nem szabad használni. A dendrokronikus társkeresés azt mutatta, hogy a mag épült az 1310-es években, amikor Dániel Eric VI dán király volt. Ez volt betragtet de vigtigste vár Dániában, és szerves része volt a védelme felett a szoros közötti Scania és Zélandon .

Ez átadták két Svédország alongwith a többi Skåneland részeként Szerződés Roskilde 1658-ban a várat visszafoglalták dán erők 1676 során Scanian háború , és elfog ünnepelte repülő óriás Dánia lobogója fölé. Ez a zászló később elfogták a svéd hadsereg és őrzi a Hadtörténeti Múzeumban ( Armémuseum ) a stockholmi . Az erőd 1679-ben visszatért a svéd kormányhoz a Lund -i szerződéshez . Svédország károly XIelrendelte, hogy a legtöbbet lebontották, attól tartva, hogy túlságosan ki volt téve a Dániából érkező döglött támadásnak. Az utókor számára csak az ősi középkori toronymag volt. A torony továbbra is mérföldkőnek bizonyult az Øresund-n keresztül történő hajózáshoz.

Restaurálás 

A várat 1893-94-ben kezdték meg, Oscar Ferdinand Trapp, svéd üzletember és mérnök (1847-1916) utasításai szerint. Építész visszaállítását Joseph Heller Alfred Ström (1863-1931), Helsingborg város építésze 1903 két 1928 Målsettingen helyreállítása volt két helyreállítása, til grad lehetséges, a megjelenése a szerkezet gyűlölet alapján a legrégebbi ismert középkori illusztráció. Az épület megrázkódtatása ezekből a javításokból származik.

Forrás: wikipedia

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata1650 HUF
MPL - házhozszállítás1800 HUF
PostaPont1650 HUF

Mások ezeket keresték még