MOLNÁR C. PÁL: Cyrano de Bergerac 30 db fametszet (francia irodalom, könyvillusztráció grafika)


95.000 HUF 261.19 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 15.
Termékkód: 4777807
Megtekintések: 140
Megfigyelők: 7
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

LeDilettante (167)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 16:45
Regisztráció: 2018. július 16.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal.
Művész:MOLNÁR C. PÁL
Téma:történelmi
Kor:1900-1949
Szignó:szignózott
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:nem

A füzet mérete 28x22 cm, a metszetek mérete változó. 30 darab fametszet, 29 számozva, +1 a borító fametszete. Aláírva a művész által. Az 1937-ben megrendezett párizsi világkiállításon ezt a fametszetsorozatot aranyéremmel jutalmazták. A borító már viseltes, de a fametszetek kiváló állapotban vannak.

Az alkotás eredetiségére garanciát vállalok!

Molnár C. Pál (1894, Battonya - 1981, Budapest) festő, grafikus. Századunk magyar képzőművészetének egyik legnépszerűbb alakja. 1912-ben aradi főreáliskolai tanulmányai alatt az országos ifjúsági rajzpályázat első díjasa. 1915-1918 között a budapesti Rajztanárképző Főiskola hallgatója. A Szinyei családdal mint házitanító Svájcba utazott, s az első kiállítását is ott, Lausenne-ben és Genfben rendezték meg. 1923-ban egyéves franciaországi tartózkodása után hazatért, s egyházművészeti képeinek gyűjteményes anyagát a "Belvedere" szalonban állította ki. 1925-ben a Képzőművészek Új Társaság (KUT) felvette tagjai sorába. 1928-ban a Nemzeti Szalonban bemutatott "Szent Ferenc a madaraknak prédikál" c. festményével hároméves római ösztöndíjat nyert el.

Az 1930-as években jelentős művészi sikerek kísérték pályáját: 1931-ben az Ernst Múzeum felkérésére műveiből gyűjteményes kiállítást rendeztek. Ugyanebben az évben a Szinyei Társaság nagydíját nyerte el, majd 1934-ben a Varsói Nemzetközi Fametszet Biennálé, s a Padovai Nemzetközi Egyházművészeti Kiállítás aranyérmese; 1936-ban Budapest Székesfőváros jubileumi aranyéremmel tüntette ki; s az 1937-ben megrendezett párizsi világkiállításon pannóit Grand Prix-val, Cyrano de Bergerac fametszetsorozatát ugyancsak aranyéremmel jutalmazták. 1945 után szinte minden csoportos és nemzeti kiállításon részt vett.

Művészetének népszerűsége talán a klasszikus mediterrán hagyományok és a XX. századi ember nyugtalanságának sajátos kombinációjából tevődik össze. Műveinek a római iskola tárgykörével megegyező, többnyire szakrális jeleneteit közvetlen, érzéki látásmóddal ruházta fel. Az 1920-as években a plein air festés dúsabb változatát hozza létre (svájci tájképeken a helyi színek erőteljes érzékeltetése). Grafikáin, karakterrajzain a pontos megfigyelés elegáns, nagyvonalú stilizálással, kubisztikus karikírozással és expresszív kifejezőerővel párosul.


Szállítás

Postázás esetén kimondottan nagy gondossággal csomagolom be a művet (az ár tartalmazza), hogy minden esetben sértetlenül érkezhessen meg. Személyes átvételre kizárólag Újpesten van lehetőség.

Amennyiben Önben bármilyen kérdés merülne fel a vásárlás részleteivel vagy a termékkel kapcsolatban, kérem, írjon üzenetet!


Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 2500 HUF

Mások ezeket keresték még