Töltse fel kézműves termékeit!

Gyöngy - akvamarin karkötő


6.100 HUF 16.59 USD

Garancia: 60 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 19.
Termékkód: 5212486
Megtekintések: 138
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

Leha (1352)  
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 21:57
Regisztráció: 2016. október 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kinek:
Alkalom:születésnap, névnap
Terméktípus:karperec, karlánc, karkötő
Szín:többszínű
Anyag:gyöngy
Kő:akvamarin
Téma:tengeri
Stílus:minimalista
Nem:női
Állapot:hibátlan

Édesvízi gyöngy - valódi akvamarin gumis karkötő.

Átlagos csuklóméret (17-20 cm).

A gyöngyök mérete: 6-7 mm.

Az akvamarin mérete :6 mm.

A karkötőhöz hasonló magas minőségben láncot is tudok ajánlani.

A gyöngyökről

Az igazgyöngy halászat az első világháborúig működött, a háború után létrejött az iparszerű gyöngytenyésztés. Mára már gyakorlatilag csak tenyésztett gyöngyökkel találkozhatunk, kivételt képeznek ez alól a régi, múzeumokban vagy magángyűjteményekben őrzött tárgyak.

Gyöngytermelésre kagylók (osztrigák), csigák és lábasfejűek is képesek, sós és édesvíziek egyaránt. A gyöngytermelés az úgynevezett köpeny két lebenye között megy végbe. Ez a köpeny a kagyló héja és a teste között helyezkedik el, ha a két lebeny közé idegen anyag kerül, a sejtek védekezésül konkint és gyöngyházat választanak ki, és ezzel az anyaggal körülveszik az idegen testet.

A gyöngyök fajtái

Déltengeri (csendes-óceáni) gyöngyök

Az ausztráliai, a cook-szigeteki, fülöp-szigeteki és indonéziai gyöngyök tartoznak ebbe a csoportba, de a tahiti gyöngyöket is a déltengeri gyöngyök közé sorolhatjuk. Ezek színei a fehértől a szürkéig változhatnak, tenyészkagylóik az úgynevezett „pinctada maxima” gyöngykagylók, melynek héjai közt keletkeznek a legdrágább tenyésztett gyöngyök. Méretük 8-22 mm közt változik, a legjobb minőségű gyöngyök Ausztráliából származnak és színük lehet fehér, aranysárga, ezüst szürke, rózsaszín vagy akár sötétszürke is.

Tahiti gyöngyök

A „pinctada margaritifera” gyöngykagyló belsejében tenyésztett gyöngyöket Tahiti gyöngyöknek hívjuk. Ezek igen különleges színekben pompáznak, általában az antracit különböző árnyalataiban.Előfordulnak irrizáló, úgynevezett „páva-színben”, zöldes-feketében, szürkés árnyalatokban és vannak sárgásak is.

A Tahiti gyöngyök természetes sötét színe

A Tahiti gyöngyök egyediek a természetes sötét színük miatt. A legtöbb fekete Tahiti gyöngy azonban igazából nem fekete. A színe változhat az ezüsttől, a sötétszürkén át egészen, a fekete árnyalatáig. A Tahiti gyöngyök szó szerint több színben játszanak. Minden szemszögből egy kicsit másképp hat a gyöngy. A legelterjedtebb színe a zöld. Valójában, a fekete Tahiti gyöngyök igazán ritkák.

Honnan származnak a Tahiti gyöngyök?

Biztosan Tahiti jut az eszébe. Ez azonban nem teljesen igaz, Tahtitin hiába keresne gyöngyfarmokat. Tahiti az egész régió üzleti központja, a farmok egész Francia Polinézia széles területén találhatóak, a Gambier-szigetek és Mikronézia között. Csak az innen származó gyöngyök nevezhetőek Tahiti gyöngyöknek. Gyöngyök tenyésztése folyik Délkelet-Ázsia egész területén, egészen Ausztráliáig, fekete, ill. sötét gyöngyöket ezeken a területeken is tenyésztenek, azonban ezek nem jelölhetőek Tahiti gyöngyökként.

A Tahiti gyöngyök a legszebb sósvízi igazgyöngyök közé tartoznak a világon.

E színek mélysége és fénye egyedülálló, a gyöngyök mérete 8-19 mm. A Tahiti gyöngyök annyira jó minőségűek, hogy mesterséges feljavításukra nincs szükség, ezért nevezik őket a „Gyöngyök Királynője”-ként.

Akoya gyöngyök

Az Akoya gyöngyök a klasszikus japán, kínai vagy koreai sósvízi tenyésztett gyöngyök, melyek kb. 2-9 mm-es nagyságúra nőnek. Ennek oka, hogy a tenyészkagylók viszonylag kicsik. Egy-két évig nőnek a gyöngyök a kagylók belsejében, a gyöngyház réteg az Akoya gyöngyöknél sokkal vékonyabb, mint a déltengeri vagy a Tahiti gyöngyöknél. Ezek a gyöngyök kezeletlenül nem alkalmasak ékszerkészítésre, eredeti színeik a krém, sárga és zöld, nem túl esztétikus, ezért majdnem mindegyik mesterséges kezelésen, fehérítésen esik át. Kezelés után szép fehér, rózsaszín, ezüst és pezsgő színekben pompáznak.

Édesvízi gyöngyök

Az édesvízi gyöngyök nem tengerben, hanem belső vizekben növekednek. Legismertebb a Japán Biwa gyöngy, mely a legnagyobb Japán beltengerről kapta a nevét. Formájuk, színeik és méreteik miatt az édesvízi gyöngyök nagyon népszerűek. Nagyságuk 2-8 mm között van, de előfordul 10 mm-es, vagy ritkán e feletti méretű is, amely már ritkaságnak számít. Színskálájuk igen széles, előfordulnak fehér, krém, pezsgő, narancs, rózsaszín, lila, világos ibolya és sötétbarna színekben is. Formájuk a tojásdadtól a gömb alakon át a csepp és burgonya formáig terjed. Napjainkban leginkább a legfeljebb 8 mm-es, kerek édesvízi gyöngyöket tenyésztik, népszerűségük e fajtáknak a legnagyobb.

Akvamarin gyógyító hatásaiA

A nyitott, érzékeny emberek érzelmi állapota egy pillanat alatt meg tud változni. Egyik pillanatban még remekül vannak, a másikban pedig már szörnyen érzik magukat: a harag depresszió, frusztráció érzelmileg teljesen kimeríti őket.

Te is tapasztaltál már hasonlót? Ha túl nyitott vagy akkor érzelmileg könnyen manipulálhatóvá válsz, és mások gondolati kivetítése súlyosan tönkreteheti a napodat.

A kevésbé empatikus emberekkel is gyakran előfordul, hogy könnyen lemerülnek bizonyos emberek jelenlétében.

Az akvamarin segítségedre jön, felszabadít más emberek hatása és benyomása alól. Az akvamarin támogat a betegségek mélyében húzódó minták feloldásában. Bátorságot és erőt sugároz, és megszabadít az áldozat mentalitástól.

Az akvamarin neve latin eredetű, aqua marina, azaz a „tenger vize”. Az akvamarin a berill kristályok kék változata. A legtöbb helyen előfordul, ahol a berillek jelen vannak (A berill család egyéb tagjai: goshenit, smaragd, morganit, heliodor). A vas szennyeződés határozza meg a színét, ami a halvány kéktől egészen a mély zöldeskékig terjed.

Ősidők óta az akvamarint nagy becsben tartották. A legendák szerint a sellők kincse, ami biztonságban tartotta a tengerészeket. Az ősi népek úgy hitték az akvamarin védelmet nyújt az ördög mesterkedései ellen. Az is elterjedt, hogy remek tengeri betegség ellen és megvédi viselőjét a fulladástól.

Az akvamarin kristály hatásai:

Fizikai szinten: támogatja az immunrendszert. Az akvamarin elsősorban az érzelmek vizes minőségéhez kapcsolódik, különösen a fájdalmas tapasztalatokhoz, amik félelmet vagy fóbiát eredményeztek. Amikor a csecsemőmirigy érzelmileg stresszes állapotban van, akkor energialöketre van szüksége, amit az akvamarin képes biztosítani. Ezzel segít a testből feloldani a kialakult betegség vagy kényelmetlenség valós okát.

Érzelmileg: Az akvamarin felszabadít más emberek hatása és benyomása alól. Nyugtató és enyhítő hatású, különösen rózsakvarccal vagy morganittal kombinálva. Lágyan feloldja az energia blokkokat és elmossa a harag, bűntudat, csalódottság és félelem érzését. Enyhíti a bánatot és gyászt.

Mentálisan: Nyugtatja és fókuszálja az elmét, így élesíti az intellektust. Tisztítja az észlelést, amely által segít beazonosítani azokat a viselkedési mintákat, amelyeket el kell engedni annak érdekében, hogy továbblépjünk az életünkben.

Pszichésen: Az akvamarinhoz erőteljesen vonzódnak azok az emberek, akik a finomenergiákra könnyen rá tudnak hangolódni, mert segít a diszharmonikus és ellentétes energiákat kiszűrni. Így a bátorság köve. Támogatja az angyali szférákkal való kommunikációt. Fejleszti a pszichikus képességeket, különösen azt a készséget, hogy a múlt és más dimenziók képeire, látomásaira hangolódjunk.

Spirituálisan: Az akvamarin kaput nyit az archetípusok megértéséhez. Az archetípusok az “emberi állapotok” univerzális témái vagy modellek. Ezeket mítoszok, legendák, tündérmesék mutatják be, vagy a mai modern színház és filmek azért, hogy megértsük az érzelmi tapasztalatainkat, azt amik vagyunk vagy amivé válni szeretnénk. Amint megértjük a drámát vagy az életünk szerepeit, akkor lehetőség nyílik megváltoztatni és ráhangolódni arra, amit az életben igazán akarunk.

Mágikusan: Védelmet biztosít. A stagnáló érzelmeket megtisztítja.

Az akamarin megerősítése: Most felszabadítom magam és elengedem a múlt fájdalmát és szenvedését, mert tudom hogy másokat is így felszabadítok.

Gyógyító elrendezés: Torok csakra. Hűsít, nyugtat és elősegíti a tiszta kommunikációt.

Tisztítás: tartsd a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáld ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tedd a napfényre megszáradni.


Garanciális feltételek

Garancia: 60 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás900 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még