Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

VALERII MAXIMI DICTORUM FACTORUMQUE MEMORABILIUM LIBRI IX. 1671 Amsterdami..


Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Más tárgyak eladási ára is érdekli? Lépjen az Archív Katalógus oldalra.
Eladás ideje: 2024. ápr. 05. 00:48

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 13.
Termékkód: 5473387
Megtekintések: 170
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

kisbelus (192)  
Győr-Moson-Sopron megye

Válaszadás: 91%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 10:44
Regisztráció: 2010. október 16.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:18. század vagy előtti
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

VALERII MAXIMI DICTORUM FACTORUMQUE MEMORABILIUM LIBRI IX.Valerii Maximi ( Valerius Maximus: kilenc könyv az emlékezetes tettekről és mondásokról )

Kiadó: Typis Danielis Elzevirii [Elzevier], Amstelodami [Amsterdam]: 1671

latinul. Typis Danielis Elzevirii [Elzevier], Amstelodami [Amszterdam]: 1671, . Állapot: nagyon jó. . 1 db rézmetszetű cimlap.,[8] 328. o. , diszitett címoldallal.

12 x 7 cm cm. Aranyozott gerincű egészbőr kötésben.

Ez egy második kiadás az 1650-es után, és a második az 1671-es két lenyomat közül (az előzetes fejdísz nélkül). Willems 1462n. Valerius Maximus széles körben olvasott római történész volt. Ez a munka, [Nine Books of Memorable Deeds and Sayings], Kr.u. 30 körül íródott, és sokféle témáról szóló anekdoták sokfélesége. Különösen fontos volt az írók és szónok forrásaként. A holland Elzevier család (Elzevir; Elsevier) volt koruk legkiválóbb nyomdásza. Számos jól nyomtatott tudományos és népszerű könyvet készítettek; sok egy nagyon kis praktikus formátumban.

Valerius Maximus . :

A történészek nagyon keveset tudnak a korai első századi író, Valerius Maximus életéről (Tiberius császár uralkodása idején tevékenykedett, i. e. 14–37), kivéve azt, hogy Sextus Pompeius barátja volt, és valószínűleg elkísérte Pompeust Ázsiába való kormányzói székbe. [1]

Valerius i.sz. 31 körül adta ki a Dictorum Factorumque Memorabilium Libri IX-et (Kilenc könyv az emlékezetes tettekről és mondásokról) Ez a kortárs hagyományos bölcsesség összeállítása a következőképpen oszlik meg: I. könyv, vallás, előjelek, próféciák; II. könyv, társadalmi szokások; III-VI. könyv, erényes magatartás; VII–VIII. könyv, egy változatos csoport, beleértve a jó szerencsét, a katonai stratégiát, a pereket, az ékesszólást és egyebeket; IX. könyv, gonosz magatartás.

Valerius az uralkodó császárnak, Tiberiusnak szentelte a Dictorum Factorumque Memorabilium Libri IX-et , és mindvégig következetesen hízeleg neki. Más írókra, köztük Ciceróra, Livyre és Varróra támaszkodott, hogy "turgid és bombatikus stílust" alkossanak

A képeken látható jo állapotban kinálom eladásra..

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyőr
Postázás2060 HUF
Egyéb1200 - 1650 HUF

Mások ezeket keresték még