Hedin, Sven: A vándorló tó (Első kötet)


3.990 HUF 10.88 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 25.
Termékkód: 5566563
Megtekintések: 77
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Tegnap, 07:52
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:kopott
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:illusztrált

Szerző: Sven Hedin, szerkesztő: Cholnoky Jenő, fordító: Vitéz Mezey DénesFranklin-Társulat (Budapest), 1938. Kiadói egészvászon sorozatkötés , 144 oldal, sorozatcím: A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára, 22 cm x 16 cm. A könyv címlapja aranyozott, de kissé kopott, oldalt cérnaszálak lógnak ki a gerincből, néhány oldal kijár, a gerinc hátul belülről leválófélben van. Utazás és kutatás a Lop Nor tó környékén, Ázsiában.

Előszó

Két évvel ezelőtt «Ma Csung-jin menekülése» című könyvem előszavában ismertettem azt a tervemet, hogy egy hármas tagozású útleírásban fogok beszámolni arról az expedícióról, amelyet az 1933-35. évek során, a kínai kormány szolgálatában és kitüntető bizalmából vezettem Ázsia szívébe.

Szerzői előszóval, 54 szövegközti, fekete-fehér, feliratos képpel, egy feliratos térképpel, a szerző műveinek jegyzékével és részletes tartalomjegyzékkel ellátott kötet. Nyomtatta a Franklin-Társulat Nyomdája Budapesten.
Kiadói egészvászon sorozatkötésben lévő példány aranyozott feliratos, stilizált mintázattal gazdagon illusztrált címfedéllel, aranyozott feliratos, díszes, javított könyvgerinccel, szürke kiadói előzéklapokkal, vízjeles belívekkel, hiánytalan, jó állapotban.
A kötet szerzője, Sven Anders Hedin (Stockholm, 1865. február 19. – Stockholm, 1952. november 26.) svéd földrajztudós, sinológus, térképész, felfedező, író. Tanulmányai után négy expedíciót vezetett Közép-Ázsiába, beutazta a mai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület addig Európában ismeretlen vidékét és Tibetet. Útjai során felfedezte az 1500 éves Dandan Ujlik és Karadung romvárosokat a Takla-Makán sivatagban. Megtalálta a Boszten-tavat, Közép-Ázsia egyik legnagyobb belső tavát. Pontos térképet készített a Tarimról. A Lop-sivatagot bejárva rátalált Loulanra, a selyemút egykor fontos állomására a kiszáradt Lop-Nór közelében.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1490 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még