D. G. Hessayon: Virágágyi dísznövények


1.500 HUF 4.08 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 31.
Termékkód: 5580152
Megtekintések: 55
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (103)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:44
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

Park Könyvkiadó, 2004

127 oldal

D. G. Hessayon: Virágágyi dísznövények

(Kertszakértő)

Általában azt hisszük, hogy tudjuk, mik is azok a virágágyi növények. Igazából azonban senki sem tudnak olyan definíciót adni, amivel mindenki egyetértene. Az a meghatározás, hogy "egynyári virágok, amelyeket tavaszi vagy nyári kompozíciók kialakítására ültetünk ki", túlságosan szűk, az pedig, hogy "olyan növények, amelyek az évnek csak egy rövid szakaszában díszítik a kertet", túl tág megfogalmazás.
A virágágyi növényeknek négy fő jellegzetességük van. Mindenekelőtt e növényeket többnyire nem majdani kiültetési helyükön neveljük fel - a fagyérzékenyeket üvegházban, a fagytűrőket szabadföldi szaporítóágyakban. Másodszor, a virágágyi növényeket díszítőértékükért termesztjük, nem pedig fogyasztási célból, így a közönséges zöldségfélék nem tartoznak ebbe a csoportba. Harmadszor, az intenzív növekedés fázisában ültetjük ki őket, nincsenek nyugalmi állapotban levő kitartó szerveik. Végül, ezeket a növényeket mindössze néhány hétre vagy hónapra, nem pedig évekre helyezzük a virágágyakba.
A fentieket összegezve kaphatjuk meg a legelfogadhatóbb definíciót. Eszerint a virágágyi növények olyan növények, amelyeket többnyire leveles állapotban ültetünk ki végleges helyükre, a kertbe vagy a növénytartóba, s ott korlátozott ideig díszlenek. E meghatározás azonban a felhasználásukat írja le, a jellegüket kevésbé. A lakásban tartott muskátli virágos szobanövény, de mihelyt kiültetjük, virágágyi növény lesz belőle. Az erika vegyes bordeágyban, bokrok közt vagy sövényként félcserje, de novembertől márciusig, növénytartókban kihelyezve virágágyi növény.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest X.
MPL - csomagautomata990 HUF
MPL - házhozszállítás1990 HUF
PostaPont990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még