Száray Miklós: Történelem I.


2.990 HUF 8.29 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 01.
Termékkód: 5583868
Megtekintések: 133
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban10 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.14%
Utolsó belépés: Ma, 12:20
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:ragasztott
Jellemző:illusztrált

Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt., Budapest, 2006., ragasztott papírkötés, 221 oldal. Sorozatcím: Forrásközpontú történelem. 29 cm x 20 cm fekete-fehér és színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva.

Ezzel a tankönyvvel és a Forrásközpontú történelem sorozat további köteteivel új úton indulunk el fölfedezni a múlt érdekes világát. Ismereteink javarészét forrásokból, önálló m unkával vagy társainkkal együttműködve tárjuk föl. Ha belelapozunk a könyvbe, látni fogjuk, hogy milyen sokszínű a források világa: ide tartoznak nemcsak az érdekes szövegek, hanem a képek, térképek ábrák és a különböző adatokat tartalmazó táblázatok, diagramok is. Ezekkel dolgozni sokkal izgalmasabb, mint lexikális adatok megtanulásával tölteni az időt. A középiskolai tanulmányokat lezáró érettségi vizsgán sem elsősorban tények, adatok ismeretét várják majd el tőlünk, hanem azt vizsgálják mennyire használható az a tudás, amelyet a történelemórákon megszereztünk. Képesek vagyunk-e megfelelő következtetéseket levonni forrásszövegekből, képekből, ábrákból, térképekből, milyen tényezőket veszünk figyelembe egy esemény, vagy például egy történelmi személy megítélésekor, képesek vagyunk-e önálló, megalapozott vélemény kialakítására, s vitában meg tudjuk-e védeni véleményünket. Tankönyvünk sokoldalúan segíti ezeknek a képességeknek a fejlődését. Felkészít az érettségi vizsgára, középszinten és emelt szinten egyaránt.
A történelem forrásokon alapuló megismerésének több feltétele van. Fontosak bizonyos alapismeretek: ezek nélkül a történelmi forrás nem nyílik meg előttünk. Sok időre, sok gyakorlásra is szükség van. Mindezt biztosítja tankönyvünk, tartalmával és újszerű szerkezetével.
A tankönyv öt nagy fejezetből és azokon belül negyven leckéből áll. A leckék három részre tagolódnak: a körülbelül másfél oldalas szerzői szöveget követi a feldolgozásra szánt forrásokat, ábrákat, vázlatos térképeket és képeket tartalmazó Archívum, majd a múltba történő "mélyfúrásokat" lehetővé tevő Nézőpontok.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1490 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még