REPLIKA: 5000 ÉS 10000 RUBEL (HOROGKERESZTES) !


1.800 HUF 4.90 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. szeptember 25.
Termékkód: 5280952
Megtekintések: 146
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

macivan51 (95)    
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 20.
Regisztráció: 2022. december 16.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Kijelentem, hogy a tétel ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem eseményeiről szóló tájékoztatás céljából került feltöltésre és elhatárolódom minden olyan eszmétől, amelyeket ezen tétel képvisel.

REPLIKA: A HOROGKERESZTES ARANYVALUTA (és ez nem vicc)

1919. decemberében láttak napvilágot az 5.000 és 10.000 rubeles, ’horogkeresztes’ címletek. A ’horogkeresztes’ megjelölés szó szerint értendő, ui. az ősi hindu vallási szimbólum e két címlet előlapján három helyen is látható. Az óorosz szimbólumrendszerben a napot jelképezte. Az ’1918’-as sorozat további egzotikuma a beváltási klauzula, mely szerint: „E hiteljegyek az Állami Banknál összeg korlátozás nélkül aranyérmére beválthatók, s melyek fedezetéül az Állam összes javai szolgálnak” S minthogy felirata szerint a ’szovznak’ ugyanolyan elbírálás alá esett, mint a hiteljegy, elmondható, hogy a fiatal szovjet-orosz állam első saját bankjegykiadása aranyra közvetlenül átváltható valutára épült. Vagy papíron legalábbis azt ígérte … A sorozat nyomólemezei még 1917-ben, a forradalom előtt készültek, így az Ideiglenes kormány címerét, a cári uralkodói jelvények nélküli, kétfejű sast ábrázolták. Kinézetükben e pénzeknek semmi közük sem volt az Októberi forradalom eszméjéhez, minthogy nem volt rajtuk a szovjethatalmat jelképező motívum. A REPLIKA felirat a hátoldara kerül nyomtatásra, valamelyik függőleges oldalmezőben.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás850 HUF

Mások ezeket keresték még