1P321 Haemacytometer - Hemocitometer dobozában


24.000 HUF 65.98 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 09.
Termékkód: 5369501
Megtekintések: 103
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

antikvitasok (3030)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.84%
Utolsó belépés: Ma, 11:31
Regisztráció: 2013. március 05.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Eredeti dobozában található orvosi műszer, laboratóriumi műszer, labor eszköz. A dobozon feliratok: HAEMACYTOMETER BÜRKER 28639 GERMANY

Súly: 0.165 kg

A doboz mérete: 3 x 8.7 x 16.8 cm A műszer mérete: 3.2 x 7.5 cm

Hemocitométer

Hemocitométer . A két félig visszaverő téglalap a számlálókamra.

Kamra betöltése

Hemocitométer rács (lásd a táblázatot)

A hemocitométer (vagy hemocitométer) egy számlálókamrás készülék, amelyet eredetileg vérsejtek számlálására terveztek és használnak.

A hemocitométert Louis-Charles Malassez találta fel , és egy vastag mikroszkóp tárgylemezből áll , amelynek négyszögletes bemélyedése precíziós térfogatkamrát hoz létre. Ez a kamra merőleges vonalak lézerrel maratott rácsával van gravírozva . A készüléket gondosan kidolgozták, hogy ismert legyen a vonalak által határolt terület, és ismert legyen a kamra mélysége is. A rács meghatározott területének megfigyelésével tehát meg lehet számolni a sejtek vagy részecskék számát egy adott folyadéktérfogatban, és ezáltal kiszámítani a sejtek koncentrációját a folyadékban. A hemocitométer jól használható típusa a Neubauer számlálókamra.

Különböző alkalmazásokhoz más típusú hemocitométereket használnak, eltérő szabályozással. Fuchs-Rosenthal-határozat, amelyet általánosan használnak a gerincfolyadék számlálására, Howard Mold-határozat, amelyet élelmiszerek és élelmiszer-csomagoló termékek penészesedésére használnak, McMaster Egg Slide-határozat a mikrobiális tojások székletben történő megszámlálására, Nageotte Chamber-határozat a fehérben lévő alacsony fehérvérsejtek megszámlálására csökkent sejtszámú vérlemezke-komponensek, Palmer Nanoplankton-szabályozás a kisebb plankterek megszámlálásához. A Petroff-Hausser számláló javított Neubauer-szabályozást használ a baktériumok vagy spermiumok számának mérésére, és változó kamramélységgel kínálják. A hemocitométerben lévő Sedgwick-Rafter sejtet elsősorban az ivóvíz mikroszkópos vizsgálatára tervezték.

Alapelvek

A továbbfejlesztett Neubauer- féle hemocitométer rácsozott területe kilenc 1 x 1 mm-es (1 mm 2 ) négyzetből áll . Ezek három irányba oszlanak; 0,25 x 0,25 mm (0,0625 mm2 ) , 0,25 x 0,20 mm (0,05 mm2 ) és 0,20 x 0,20 mm (0,04 mm2 ) . A központi négyzet további 0,05 x 0,05 mm-es (0,0025 mm 2 ) négyzetekre van felosztva . A hemocitométer megemelt élei 0,1 mm-re tartják a fedőlemezt a megjelölt rácstól, így minden négyzetnek meghatározott térfogata van (lásd a jobb oldali ábrát).

Méretek Terület Térfogat 0,1 mm mélységben

1 x 1 mm 1 mm 2 100 nl

0,25 x 0,25 mm 0,0625 mm2 6,25 nl

0,25 x 0,20 mm 0,05 mm 2 5 nL

0,20 x 0,20 mm 0,04 mm 2 4 nL

0,05 x 0,05 mm 0,0025 mm2 0,25 nl

Használat

A hemocitométer használatához először győződjön meg arról, hogy a számlálókamrához tartozó speciális fedőlemez megfelelően helyezkedik el a számlálókamra felületén. Amikor a két üvegfelület megfelelő érintkezésben van, Newton gyűrűi figyelhetők meg. Ha igen, a sejtszuszpenziót felvisszük a fedőlemez szélére, hogy kapillárisan beszívjuk az üregbe, ami teljesen kitölti a kamrát a mintával. A kamrában lévő sejtek száma mikroszkópos közvetlen számlálással határozható meg , és a vizuálisan megkülönböztethető sejtek differenciálisan megszámlálhatók. A kamrában lévő cellák számát a keverékben lévő sejtek koncentrációjának vagy sűrűségének kiszámításához használjáka minta honnan származik. Ez a kamrában lévő cellák száma osztva a kamra térfogatával, amely kezdettől fogva ismert, figyelembe véve az esetleges hígításokat és a számlálási parancsikonokat:

mbox{cellák koncentrációja az eredeti keverékben} = left (frac{mbox{megszámlált cellák száma}{(mbox{kamra megszámlált aránya})(mbox{megszámolt négyzetek térfogata})} jobb ) left (frac{mbox{hígított minta térfogata}{mbox{eredeti keverék térfogata a mintában} jobbra )

{displaystyle {mbox{cells/mL}=left({frac {({mbox{megszámlált cellák száma})({mbox{hígítási tényező})}{({mbox{szám megszámolt nagy négyzetekből})}jobbra)times 10000}

ahol a hígított minta térfogata (hígítás után) osztva a mintában lévő eredeti keverék térfogatával (hígítás előtt) a hígítási tényező . Például, ha az eredeti keverék térfogata 20 μL volt, és egyszer hígították (20 μL hígítószer hozzáadásával), akkor a zárójelben lévő második kifejezés 40 μL/20 μL. A megszámolt négyzetek térfogata a felső táblázatban látható mérettől függően (lásd a jobb oldali ábrát). A megszámlált sejtek száma az egy kamrában lévő négyzetekre vetített összes sejt összege. A megszámolt cellák aránya akkor érvényes, ha nem számolunk egy négyzeten belül minden belső négyzetet (azaz ha egy saroknégyzet 20-ból csak 4-et számolunk, akkor ez a tag 0,2 lesz). Ha 100 nanoliter térfogatú nagy négyzeteket számolunk(nL), 10000-zel való szorzás a kívánt sejtszámhoz vezet milliliterenként.

A hemocitométer részeit (oldalról nézve) azonosítjuk.

A legtöbb alkalmazásnál csak a négy nagy sarok négyzetet használják. A felső és bal sorban lévő vagy a bal oldali sorban lévő cellákat számolja a rendszer, de figyelmen kívül hagyja azokat a cellákat, amelyek a jobb vagy az alsó soron vannak, vagy azokat érintik.

Forrás: wikipédia

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest IX.
MPL - csomagautomata 1650 HUF
MPL - házhozszállítás 1800 HUF
PostaPont 1650 HUF

Mások ezeket keresték még