Diszkoszvető férfi akt - bronz szobor műalkotás


125.000 HUF 345.56 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. június 09.
Termékkód: 3574496
Megtekintések: 1019
Megfigyelők: 6
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

vapiano (844)    
BUDAPEST

Válaszadás: 86%-ban16 óra alatt
Pozitív értékelések: 98.6%
Utolsó belépés: Ma, 21:07
Regisztráció: 2013. október 10.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:emberábrázolás
Anyag:bronz
Jelzés/Szignó:van
Állapot:hibátlan

Diszkoszvető férfi akt műalkotás

bronz szobor, mérete: 38cm magas, 15cm széles, 20cm hosszú, márvány talpazaton, hibátlan állapotban.

A görög szobrászat nagy iskolái az atlétikai gyakorlatok és az olimpiai versenyek voltak.Például: Mürón: Diszkoszvető: A test több egymást követő mozdulatát egyesítette, hogy a szemlélőben a diszkoszvetés lendületének képzetét felkeltse. A merészen elcsavart atlétatesten érezzük a megelőző s egyben a következő mozdulatot is.

A diszkoszvetés az atlétika sportág egyik dobószáma. A lényege a diszkosz nevű sportszer eldobása, valamilyen távolságra való eljuttatása a sportoló, a diszkoszvető által. Az eredményeket a dobás távolsága alapján állapítják meg. A dobószámok szerepelnek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) és a tagszervezetek legrangosabb viadalain is, és egyes versenyszámai szerepelnek az összetett atlétikai számokban is. A diszkoszvetés olimpiai versenyszám.

A diszkoszvetést már az ókorban ismerték. Már i. e. 708-ban, a 18. olümpiai játékokon csatlakozott a programhoz a két dobószámot tartalmazó öttusa, ami stadionfutásból, távolugrásból, diszkoszvetésből, gerelyhajításból és birkózásból állt. Aki három versenyszámot megnyert, az automatikusan megnyerte a versenyt. A versenyprogram utolsó két számát nem is rendezték meg, ha már volt hármas győztes.

Máig világhírű az i. e. 5. században élt, Mürón görög szobrász Diszkobolosz nevű bronzszobra, amely egy diszkoszvetőt ábrázol.

A diszkoszvetés a kezdetektől fogva olimpiai versenyszám. A forgásos dobótechnikát elsőként a magyar Bauer Rudolf alkalmazta. 1912-ben a skandináv országokban népszerű kétkezes formában is versenyt rendeztek.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest
Postázás 2000 HUF

Mások ezeket keresték még