KARLÁNC IMALÁNC MEDÁLIONNAL HOZZÁ VALÓ ÉS GYŰRŰ SZŰZ MÁRIA KÉPÉVELT


8.999 HUF 25.00 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 11.
Termékkód: 1801817
Megtekintések: 140
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

predom (1670)   
Hajdú-Bihar megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.57%
Utolsó belépés: Ma, 22:25
Regisztráció: 2014. március 06.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:hibátlan

EZÜSTÖZÖTT SZŰZ MÁRIA KÉPÉVEL KÉSZÜLT KARLÁNC ÚTI OLVASÓ IMALÁNC MEDÁLIONNAL, HOZZÁ VALÓ GYŰRŰ SZŰZ MÁRIA KÉPÉVEL. A KARLÁNC SZEMEK FŰZÉSE A 10-PARANCSOLAT ÉS EGY MIATYÁNK.,A GYŰRŰN KÍVÜLRŐL A GÖMBÖK HASONLÓAN KÉSZÜLT..RITKA KEDVES DARAB


A rózsafüzér (latinul rosarium, más szóval szentolvasó) a katolikus egyházban az imádság egyik közkedvelt formája, illetve az ehhez használt eszköz. Formáját tekintve lényege, hogy bizonyos imákat meghatározott számban és sorrendben kell mondani.

A rózsafüzér ún. máriás ájtatosság, amely már évszázadok (kb. a 15. század) óta a katolikusok egyik legkedvesebb és legelterjedtebb imádsága. II. János Pál pápa 2002. október 16-án kelt apostoli levele (Rosarium Virginis Mariae) 2002. októberétől 2003. októberéig a Rózsafüzér évét hirdette meg, a világ békéjéért és a családi élet szentségéért.

A rózsafüzérhez hasonló szemlélődő imádságot segítő eszköz és imaszöveg más egyházakban, sőt más vallásokban (például iszlám, buddhizmus) is ismertek.

A rózsafüzér mint eszköz

A rózsafüzér egy többnyire zsinórra fűzött fagolyókból vagy gyöngyökből álló, a két végén összekapcsolt lánc, amelyen a szemek a következő megosztásban találhatók: egymás mellett szorosan 10 kis szem, majd egy távolabb lévő vagy nagy szem. Ezt úgy hívják, hogy egy tized. A teljes rózsafüzér 5 ilyen tizedből áll. Az összekapcsolt lánchoz egy kis bevezető szakasz kapcsolódik. E bevezető szakasz első eleme a kereszt, ezt egy nagy szem követi, majd 3 kicsi, végül megint egy nagy szem.

Léteznek mindössze 10+1 szemből álló láncok, ill. 10 kicsi és egy nagy „szemet” (néha keresztet) tartalmazó, ún. rózsafüzér-gyűrűk is.

A rózsafüzér mint ima

A rózsafüzér gerincét az 5×10 Üdvözlégy imádkozása alkotja, oly módon, hogy a szövegben Jézus neve után beillesztjük az egyik titkot. A titkok Jézus életére, illetve üdvtörténeti szerepére vonatkozó mondatok. A rózsafüzér titkai hosszú ideig három sorozatot alkottak: örvendetes, fájdalmas és dicsőséges titkokkal. Ezt II. János Pál pápa egészítette ki a Szent Ġorġ Preca atya által írt világosság titkaival.

A rózsafüzért a következőképpen kell mondani:

* Az ima keresztvetéssel kezdődik.* A keresztre egy Apostoli hitvallást mondunk.* Az első nagy szemre egy Miatyánkot.* Az ezt követő 3 kis szemre 1-1 Üdvözlégyet, Jézus neve után a következő betoldásokkal:* …aki hitünket növelje.* …aki reményünket erősítse.* …aki szeretetünket tökéletesítse.* Ezután a kis doxológiát (továbbiakban: Dicsőség...) mondjuk. Erre sem itt, sem a továbbiakban nincs külön szem)

* A bevezető utolsó (nagy) szemére ismét egy Miatyánkot.* A körben a 10 egymást követő kis szemre 1-1 Üdvözlégyet, mindegyikben a kiválasztott sorozat első titkával.* A tizedet egy Dicsőség... zárja.* Folytatjuk a következő tizeddel: a nagy szemre Miatyánk, a 10 kis szemre Üdvözlégyek a második titokkal.* Az ötödik tizedet záró Dicsőség... után ismét keresztvetés következik.

A rózsafüzérnek eredetileg (és hivatalosan) nem szerves része az ún. fatimai fohász, azonban a gyakorlatban csaknem mindig imádkozzák, mégpedig minden egyes Dicsőség... után.

A rózsafüzér titkai

A titkok új, napok szerinti sorrendje a ROSARIUM VIRGINIS MARIAE apostoli levél alapján:

1. Hétfő: örvendetes titkok2. Kedd: fájdalmas titkok3. Szerda: dicsőséges titkok4. Csütörtök: világosság titkai5. Péntek: fájdalmas titkok6. Szombat: örvendetes titkok7. Vasárnap: dicsőséges titkok

Az örvendetes titkok

1. …akit, Te, Szent Szűz, Szentlélektől fogantál.2. …akit, Te, Szent Szűz, Erzsébetet látogatván hordoztál.3. …akit, Te, Szent Szűz, a világra szültél.4. …akit, Te, Szent Szűz, a templomban bemutattál.5. …akit, Te, Szent Szűz, a templomban megtaláltál.

A fájdalmas titkok

1. …aki érettünk vérrel verejtékezett.2. …akit érettünk megostoroztak.3. …akit érettünk tövissel megkoronáztak.4. …aki érettünk a keresztet hordozta.5. …akit érettünk keresztre feszítettek.A dicsőséges titkok

1. …aki a halálból feltámadt.2. …aki a mennybe fölment.3. …aki nekünk a Szentlelket elküldte.4. …aki Téged, Szent Szűz, a mennybe fölvett.5. …aki Téged, Szent Szűz, a mennyben megkoronázott.

A világosság titkai

1. …aki a Jordán vizében megkeresztelkedett.2. …aki a kánai mennyegzőn kinyilatkoztatta isteni erejét.3. …aki meghirdette Isten országát.4. …aki a Tábor hegyén megmutatta isteni dicsőségét.5. …aki az Eucharisztiában nekünk adta önmagát.

A rózsafüzér értelme

A rózsafüzért sok kritika éri nemkatolikus körökből: imamalomnak csúfolják, kárhoztatják mechanikus volta miatt. Akik gyakorlottak a rózsafüzér imádkozásában, azt válaszolják erre: valójában ez egy meditatív imádság, amelyben a lényeg nem a kimondott szavakon van, hanem azokon keresztül a Máriával együtt imádkozó hívő bekapcsolódik Jézus

Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
Postázás 1000 HUF

Mások ezeket keresték még